Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még Ungár Péternek is necces Greta Thunberg pénteki kommunista kiáltványa

Békési Marcell

2019.12.01. 20:40

A svéd lány követőinek címzett kiáltványában kijelentette, hogy mozgalmának fő célja nem a klímaváltozás elleni harc, hanem a jelenlegi elnyomó világrend lebontása.

Tegnap megírtuk, hogy Greta Thunberg két másik környezetvédő kislánnyal együtt pénteken kiadott egy kiáltványt mozgalmának egyéves évfordulójára az egyik nemzetközi baloldali véleményblogon, amelyben olyan kommunista ideológusokat megszégyenítő kijelentésekkel jutalmazta meg követőit, hogy Aczél György, ha még élne, jutalomból valószínűleg egyhónapos jutalomútra küldené őket valamelyik ukrán úttörőtáborba.

A kiáltványban ugyanis végre ki lett mondva: a mozgalom célja nem a klímaváltozás, hanem a jelenlegi elnyomó, gyarmatosító (leánykori nevén imperialista), rasszista és patriarchális világrend elleni küzdelem.

Meglepődni ugye nem lepődött meg senki, hiszen a lányról és a szüleiről köztudott, hogy antifa szimpatizánsok, de ilyen erősen antikapitalista kijelentésekre még nem teljesen készült fel a belőle felhízni próbáló baloldal, ami látszik abból, hogy most egyre-másra határolódnak el tőle a korábban őt teljes válszélességgel támogató nyugati közszereplők.

Rögtön még aznap, pénteken jelent meg vezércikkben egy klímakultistákat kritizáló cikk az egyébként baloldali Le Monde francia napilapban, de a magyar zöld párt vezetője, Ungár Péter is szabadkozott Greta Thunberg kiáltványa miatt.

Ungárt sajtótájékoztatóján a Pesti Srácok kérdezte meg Greta kijelentéseivel kapcsolatban, hogy „a zöld-mozgalomnak része-e, vagy részévé fog -e válni ez az erősen Kommunista Kiáltvány-szagú ideológia?”, mire Ungár Péter válaszában kifejtette, hogy

a mozgalom szempontjából teljesen irreleváns, amiket Greta Thunberg ír.

 

Próbálta Greta Thunberget – helyesen – mint aktivista kezdeményezőt, nem mint a mozgalom világszintű vezetőjét beállítani, és elmondta, hogy

pártjának nem szükséges Greta Thunberg szavaitól elhatárolódnia, hiszen egy liberális demokráciában mindenki a saját szavaiért felel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére