Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macronékra rájár a rúd: a franciák perelnék az államukat, mert tétlen a globális felmelegedést illetõen

Tóth Dalma

2018.12.23. 19:00

A benzin árának tervezett növelése utána, a franciáknak abból is elegük lett, hogy az állam nem tesz semmit sem a globális felmelegedés ellen.

Négy civil szervezet vasárnapig több mint másfél millió aláírást gyűjtött össze Franciaországban ahhoz, hogy beperelje az államot, mert szerintük tétlen a globális felmelegedés elleni fellépésben. Soha ennyi aláírás nem gyűlt még össze egy ügy érdekében az országban.

A laffairedusiecle.net című oldalon öt nap alatt gyűlt össze ennyi aláírás. Korábban a legtöbb aláírás egy munkajogi reformtervezet ellen gyűlt össze 2016-ban: két hét alatt valamivel több mint egymillió. 

A tervek szerint, ha a kormány továbbra sem hoz megfelelő intézkedéseket a klímaváltozás elleni küzdelemben és a biodiverzitás csökkenése ellen, akkor beperlik a párizsi körzeti bíróságon.

Egyébként ez nem egyedi eset, Hollandiában már volt rá példa. Akkor az Urgenda civil szervezet kezdeményezésének köszönhetően egy alsó fokú bíróság 2015-ben kötelezte az államot, hogy 2020-ig 25 százalékkal csökkentse az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátását az országban. Ezt az ítéletet másodfokon idén októberben erősítették meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére