Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Környezetbarát magyar találmányt exportál a Mol a világ minden részére

888.hu

2021.08.06. 08:28

Az az innováció terjed most el a Molnak köszönhetően, amelyet magyar kutatók, a Pannon Egyetem és a Mol szakértői találtak ki még a 2000-es évek körül – mondta a Magyar Nemzetnek a cégcsoport innovatív üzletágak és szolgáltatások ügyvezető igazgatója.

 

A napilap a tatárföldi Nyizsnyekamszk városa mellett épülő gumibitumengyár néhány héttel ezelőtti beruházásának elindítása kapcsán készített interjút az igazgatóval.

Világi Oszkár elmondta: a társaság számára elképesztő lehetőségeket tartogat ez az együttműködés, hiszen a Tatnyeft olaj- és földgázipari társaság nemcsak Oroszország nyolcadik legnagyobb vállalata, de mélyen elkötelezett az új technológiák bevezetése iránt, és a terjesztésre is készen áll a Tatár Köztársaságban és a Független Államok Közösségében (FÁK). A mostani megállapodás egy többéves tárgyalássorozat eredménye, és az a lényege, hogy a Mol-csoport hozza a technológiát, a Tatnyeft pedig biztosítja a piacot és a megvalósítási helyszínt.

Ez üzleti és szakmai szempontból is értékes számunkra, hiszen a gumibitumen fontos sikertörténet a Mol-csoportnál, és igazi büszkeséggel tölt el bennünket, ha a Kárpát-medencei tudással más népeket is segíthetünk. Ugyanakkor ez csak az első lépés egy jóval nagyobb volumenű projektben. Szeretnénk a nemzetközi tudásmegosztást a lehető legtöbb országra kiterjeszteni, és jelentősen növelni a partnereink számát”

– mondta az ügyvezető igazgató.

Elmondta, hogy a projekt Oroszországban vagy Tatárföldön nem kapott külön támogatást, de a Tatár Köztársaság elnöke, Rusztam Minnyihanov személyesen kíséri figyelemmel és segíti a programot, hiszen

a gumibitumengyár környezetbarát megoldást jelenthet az úthálózat-fejlesztés kihívásaira.

Emellett Oroszországban is jelentős előrelépés történt, hiszen az építésügyi minisztérium felvette a gumibitument az építési erőforrások katalógusába, így már az egész ország területén alkalmazni lehet a terméket.

Világi Oszkár felhívta a figyelmet: az az innováció terjed most el a Molnak köszönhetően, amelyet magyar kutatók, a Pannon Egyetem és a Mol szakértői találtak ki még a 2000-es évek körül.

Mint mondta, gondoskodtak arról, hogy az ötlet ne maradjon a tervezőasztalon: megteremtették a gyártás feltételeit Zalaegerszegen, a tavaly átadott új gumibitumen-üzemüket pedig már évi húszezer tonna kapacitással működtetik. Ezzel csaknem

félmillió használt gumiabroncs újrahasznosításához járulnak hozzá,

ami az évente keletkező magyarországi gumiabroncs-hulladéknak nagyjából a nyolc-tíz százalékát teszi ki.

Ennyiből kétszáz kilométer kétszer egysávos új főutat lehet építeni,

de ha felújításra fordítanák ezt a mennyiséget, akkor hatszáz kilométernyi utat lehetne belőle rendbe tenni. Egy hasonló kapacitású üzem épül Tatárföldön, és remélhetőleg majd minél több FÁK-országban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal, akit magánkihallgatáson fogadott a Vatikánban majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után.

Orbán is aláírta... – Videó

Orbán Viktor: „Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! Írja alá Ön is!” Új Facebook-videóval jelentkezett Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére