Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kevesebb gázolajat égetnének el az NGO-k, ha Afrikába vinnék vissza a migránsokat

Pörge Béla

2019.09.17. 15:08

Rengeteg üzemanyagot használhat fel egy-egy hajó, ezért érdemes ezt a problémát részletesen megvizsgálni.

Kezdjük a legelején: a fuldokló embereket mindenkinek kötelessége kimenteni a vízből, hiszen többek között azért vagyunk emberek, mert az ilyen cselekedetre belső kényszert érzünk. Ugyanígy kötelességünk segíteni azoknak a bajba jutott embereknek is, akik lélekvesztőkön hánykolódnak a tengeren. Ez eddig tiszta sor, ezt legfeljebb csak a nagyon elvetemült emberek vitatják.

Azonban senkinek sem kötelessége az afrikai partok közelében fuldokló embereket Európába szállítani, ugyanígy befogadni sem kötelesség őket. A kikötők megnyitása nem humanitárius tett, az NGO-k hajóinak kapitányai maguk döntenek úgy, hogy a közelebbi Afrika helyett a távolabbi Európa felé indulnak el. Ez több okból is kifogásolható.

Az egyik az, hogy egyetlen észak-afrikai országban sem dúl háború: Algéria, Líbia, Marokkó, Egyiptom vagy éppen Tunézia biztonságos országnak számít. Persze nem európai körülmények között élnek az ottaniak, de ha valaki emiatt hagyja el ezeket az országokat, az nem menekült, hanem gazdasági bevándorló. Amíg persze a tengerben fuldoklik valaki, addig ez teljesen mindegy, de miután sikerült kimenteni, már nem az. Hiszen az elesetteket befogadni emberi kötelesség, de ha mindenki német életszínvonalon élne a Földön, már nem lenne miről beszélni, rég bekövetkezett volna a klímakatasztrófa.

A klímaváltozás idejét éljük, sokan globális klímakatasztrófával riogatnak. Ilyenkor óriási pazarlás megengedni azt, hogy az úgynevezett civil szervezetek hajói sokkal több gázolajat elégetve nem a lehető legközelebbi kikötőbe viszik a bajba jutott embereket. A függetlenobjektív sajtó a héten már megírta, hogy egy jacht milyen sokat fogyaszt, ez alapján pedig még belegondolni is rossz abba, hogy más, nagyobb hajók mennyire környezetszennyezők!

Ha arra biztatjuk az embereket, hogy tegyék le az autóikat – hiszen minden egyes apró cselekedet segíthet megmenteni a bolygót –, akkor nem nehéz belátni, hogy milyen sokkal járulhatnának hozzá ezek a hajók a klímakatasztrófa elkerüléséhez azzal, hogy a lehető legközelebbi lakott szárazföldre viszik azokat az embereket, akiket a tengerből kimentettek.

Még többet lehetne segíteni a bolygón azzal, ha eleve nem hagynánk, hogy ennyi ember induljon útnak a Földközi-tengeren lélekvesztőkön, hiszen akkor sokkal kevesebbeket kellene kimenteni a gázolajzabáló hajókkal. Természetesen, amíg van kiket kimenteni, addig jó, ha ezek a hajók ott vannak és segítenek, csak jó lenne, ha ezt úgy csinálnák, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot jelentsék. Például Európa helyett vigyék őket vissza a legközelebbi partszakaszra, ami történetesen Észak-Afrika.

A klímaváltozás vagy klímaválság mérsékléséhez minden embernek hozzá kell járulnia. A legnagyobb mértékben a politikusok, döntéshozók és a multik vezetői tudnak segíteni, de mindenki hozzáteheti a magáét azzal, hogy szelektíven gyűjti a szemetet, autó helyett biciklizik, nem használ műanyagot, vagy éppen a lehető legközelebbi kikötőbe viszi a tengerből kimentett embereket, esetleg el sem indul a tengeren Európa felé.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A német sajtóban azért sírnak, mert túl kevés a migráns a német kézilabda-válogatottban

A német sajtóban azért sírnak, mert túl kevés a migráns a német kézilabda-válogatottban

A német férfi kézilabda-válogatott „sajnos” nem olyan színes, mint a fociban a Nationalelf.

Fidesz: igazságos az oktatással történő kártérítés

Fidesz: igazságos az oktatással történő kártérítés

A kormánypártok oktatással és képzéssel kárpótolnák a roma családokat. Hollik István azt javasolja a roma családoknak, hogy válasszák inkább ezt, és kéri a Soros-szervezeteket, hogy amennyiben valóban fontos nekik a roma gyerekek ügye, ne akadályozzák ennek a javaslatnak a megvalósítását.

Tóth Edina: Hiszek abban, hogy baloldali, álságos szólamok nélkül is lehet, sőt kell képviselni a környezetvédelem ügyét.

Tóth Edina: Hiszek abban, hogy baloldali, álságos szólamok nélkül is lehet, sőt kell képviselni a környezetvédelem ügyét.

Az EP-képviselő a Mandinernek nyilatkozott környerzetvédelmi kérdésekben. Beszélt többek között az atomenergia jövőjéről, a klímapolitika tematizálásáról, és arról, hogy miért gondolja károsnak a Greta Thunberg-hatást.

Völner: a kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

Völner: a kormány azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

A Soros-szervezetekhez köthető ügyvédek már 12 ezer pert indítottak mondvacsinált ügyekkel az állítólagos rossz körülményekre és zsúfoltságra hivatkozva, és már 10 milliárdot is eléri az összeg, amit az államtól kipereltek.

A fejrúgás és a cenzúra

A fejrúgás és a cenzúra

Letiltották az Informátor Gyöngyöspatán készült videóját a Facebook-on a közösségi alapelvek megsértésére hivatkozva. Ha ez az úgynevezett liberális sajtószabadság, az jó, mert ez a tempó utoljára a totalitárius diktatúrák idején volt menő.

Legkorszerűbb ellátás az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeknek

Legkorszerűbb ellátás az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekeknek

Mintegy négyezer gyerek él 1-es típusú cukorbetegséggel Magyarországon. A kormány célja, hogy a legkorszerűbb ellátásban részesüljenek – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy szombati budapesti rendezvényen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére