Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Képmutatás Coca-Cola módra: okádják a környezettudatosságra figyelmeztető műanyagot

M. Kovács Róbert

2020.02.18. 17:00

Meglovagolva a kormány zöldpolitikáját, a Coca-Cola hazai disztribútora bejelentette: termékeik kupakjaira márkalogó helyett a palack újrahasznosítását szorgalmazó jelzést nyomnak ezentúl. Ez a hirtelen lelkesedés ugyanolyan álságos, mint melegpárokkal reklámozni a termékeiket a Sziget Fesztivál idején, majd annak végén eltüntetni az azonos nemű párokat mutogató plakátokat a társadalom felháborodására hivatkozva. A Coca-Cola ugyanis a világ egyik legnagyobb műanyag-kibocsátója, és vezetői leszögezték: ezen még 10 évig eszükben sincs változtatni.
Évről évre növeljük a palackjainkban felhasznált újrahasznosított műanyag arányát is, ez jelenleg átlagosan 24 százalék, amelyet 2030-ig 50 százalékra növelünk. És folyamatosan csökkentjük a felhasznált műanyag mennyiségét: az elmúlt években 15 százalékkal, idén pedig további 4 százalékkal kevesebb műanyag szükséges a palackokhoz

– áll a cég közleményében.

Na puff, micsoda kiemelkedően környezettudatos vállalat... A következő tíz év alatt már minden műanyag palackjuk fele (!) nem lesz súlyosan környezetszennyező, és az elmúlt években (de hányban is pontosan?) 15-re, idén pedig 19 százalékra (!) emelik a nem műanyagból készült csomagolások arányát. De mi is a másik csomagolási forma?! A fémdoboz mennyire környezettudatos?!

Mindeközben egyértelműen elkötelezték magukat amellett, hogy tonnaszámra ontják a műanyagot a világra.

A V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be róla, hogy tavaly októberben a Break Free From Plastic nevű zöldszervezet kezdeményezésére globális szemétszedő akció indult négy kontinens 37 országában. Az így összegyűjtött több mint 476 ezer darab műanyag szemétnek csak a 43 százalékát tudták márkák szerint azonosítani, ám ebből

11 732 darabot a Coca-Cola és leányvállalatai bocsátották ki.

A termékeit a világ 195 országából 193-ban árusító amerikai vállalat által termelt műanyag hulladék – elsősorban PET-palackok és alumíniumdobozok – mennyisége nagyobb volt, mint az utána következő három másik cég, a Nestlé, a PepsiCo és a Mondelez szemete együttvéve.

Ezt követően január végén a svájci Davosban tartott, a klímavédelemnek szentelt Világgazdasági Fórumon (ahová szinte minden meghívott külön repülővel érkezett!) Bea Perez, a Coca-Cola Company fenntarthatósági vezetője bejelentette, hogy cégük még legalább 10 évig marad is a világ legnagyobb műanyag-kibocsátója.

Azért nem mondanak le a környezetszennyező műanyag palackos üdítőitalokról, mert az „emberek elvárják tőlük az olcsó termékeket”

A Coca-Cola Company évente 3 millió tonna PET-palackot és műanyag csomagolóanyagot gyárt, ezzel magasan a világ legnagyobb környezetszennyezője.

Van még kérdés?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lejárt sörből megújuló energia? Miért is ne?!

Lejárt sörből megújuló energia? Miért is ne?!

Biogázt termeltek a koronavírus-járvány idején eladatlan, lejárt sörkészletből Ausztrália egyik szennyvíztisztítójának energiaellátására.

Online petíció indult Veszprém első LMBTQ-bulija ellen

Online petíció indult Veszprém első LMBTQ-bulija ellen

Egy háromgyerekes apuka küldött nyílt levelet a város polgármesterének.

Ha még veszélyhelyzet lenne, Mérő László és a 24.hu is rendőrségi idézésre számíthatna

Ha még veszélyhelyzet lenne, Mérő László és a 24.hu is rendőrségi idézésre számíthatna

A koronavírus veszélyét tökéletesen negligáló, de még ebben is önmagának ellentmondó interjút adott a 24.hu-nak Mérő László matematikus-pszichológus, aki szerint az „emberek elhitték a járványt”, amit az interjú szerzője „vaklármaként” aposztrofált, miközben az írásban óva intenek: „még nincs vége a vírushelyzetnek”. Könyörgöm, döntsék már el, ki a hülye, ők vagy az egyszeri olvasó?

Románia, Ausztria, Horvátország, Ukrajna... szinte az összes szomszédunk elesett

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy dőlnek meg a rekordok a szomszédos országokban vírusügyileg. Romániában a legsúlyosabb a helyzet, de már az osztrákok is kezdik kongatni a vészharangot.

Gödi csoda: a DK-sok a nemzeti érdek oldalán fityiszt mutattak Gyurcsánynak

Gödi csoda: a DK-sok a nemzeti érdek oldalán fityiszt mutattak Gyurcsánynak

Kérem tisztelettel, csendesedjünk el. Nagy esemény tanúi lehetünk: megszületett a gödi csoda! Talán még ilyen nem is volt a Demokratikus Koalíció s az egész hazai baloldal történetében. A párttagságukat felfüggesztő három gödi politikus a fideszes önkormányzati képviselőkkel együtt kifejezetten a gödi emberek, a város, ha tetszik, a nemzeti érdek oldalára állt.

Amerikai nagykövet: „Egy világháborúnak vagyunk részesei, tanúi”

David Cornstein amerikai nagykövet Benkő Tiborral tartott közös sajtótájékoztatóján mondta el véleményét a geopolitikai helyzetről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére