Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

K.T. Zelenay: „Egy kutya az Istent látja benned!”

Fodor-Horváth Zsófia

2019.06.02. 14:30

Az író arról mesélt a lapunknak, hogyan inspirálja a munkában idősödő kutyája.

Totti 15 és fél éves, félig süket, félig vak, de hatalmas energia hajtja – meséli balatoni nyaralójának teraszán K. T. Zelenay, azaz Kalmár Tibor, a magyar Dan Brownként számontartott író, a 2038-sikerkönyvek szerzője.

Zelenay mesélt Totti látható mozgáskorlátozottságáról: Totti családtag, ezért természetes volt számunkra, hogy minden tőlünk telhetőt megadunk neki most is. A mopsz fajtára jellemző betegségek pár éve jöttek ki nála, a gerincproblémái miatt most már csak „fókázik”, a mellső lábaival húzza magát. De megtévesztő lehet a látszat, fájdalmai nincsenek, egyszerűen rájött, hogy így sokkal gyorsabban tud haladni!

Totti látható hátrányosságain kívül valóban semmi jelét nem mutatja annak, hogy nehézségei lennének: szaglászik és persze mindent megtesz azért, hogy az asztalra kitett pogácsákból pár falatot kikönyöröghessen.

Az író elmesélte, hogy Totti az első kutyájuk, ezért elkövették azt a hibát, hogy elkényeztették. „Ha egyszer megengedsz neki valamit, onnantól kezdve nincs visszaút” – meséli. A tudatosság tehát fontos a „kutyanevelés” elején, neked kell kialakítani a szabályokat, és bármilyen aranyosan néz, nem szabad ellágyulni.

Zelenayt az írásban is segíti Totti. A 2038-sorozat most megjelent, A végső csepp című hetedik kötetét is nagyrészt a Balaton vidéki nyugalmában írta, ahol Totti társasága nagyban inspirálta. A végső csepp a 2038 sorozat köteteihez hasonlóan egy utópisztikus történet, ám a fenyegetés, hogy az utópia valósággá válik, nem kicsi. A történet ugyanis abban a nem túl távoli jövőben játszódik, amiben az igazi kincs nem az arany vagy a pénz, hanem a víz maga. A könyv azt a provokatív kérdést boncolgatja, hogy vajon mi történne akkor, ha Európa víztartaléka egyvalaki kezében lellen, és az a bizonyos kéz egyik napról a másikra elzárná az országoknak vizet adó csapot.

Zelenay mindegyik történetében fontosnak tartja a valódiságot, komoly aktuálpolitikai, filozófiai, teológiai kérdéseket boncolgat köteteiben. Viszont egyik könyvének elején sem felejtette el megköszönni Tottinak az érzelmi támogatást.

K.T. Zelenay számára az egyik legfontosabb érték a hűség; ez pedig nem csak a könyveiből derül ki, de még Totti nevéből is, aki viszont teljesen „megfelelt” nevének. „Totti a leghűségesebb társ” – mondja Zelenay.

Zelenay szerint egy kutya nagyon sok mindenre megtanítja az embert. Egy kutyával megosztunk egy darabot az életünkből, míg az ő egész élete a gazdájáról szól. „Egy kutya az Istent látja benned, és szolgál egy életen át” – mondja. Zelenay hozzátette, szerencsésnek érzi magát, hogy Totti ilyen hosszú éveken keresztül a társa maradt. Tudja, hogy egyszer majd el kell engednie, viszont hálás Tottinak, hogy erre a nagyon nehéz búcsúra is ő tanítja majd meg.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Németh Zsolt: mindenkit érdekeltté kell tennünk Erdély sikerében

Németh Zsolt szerint a globalista árral szemben haladva Erdélynek egy új transzilvanizmusra van szüksége, amelynek lényege Erdély szövetsége Bukaresttel és Budapesttel.

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

A magyar miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján vett részt Rómában, ahol felcsendült az '56-os szabadságharcosok tiszteletére írt olasz dal is.

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

Jelenleg 2700 (!) migránst veszélyeztet a hajléktalanság Svédországban, mivel lejárnak a menekülteknek járó ideiglenes apartmanjaik.

Gondolatbűnözés

Gondolatbűnözés

Igen, gondolatbűnözés. És ha már ezt a szót használjuk, nem nehéz kitalálni, hogy mi más is lehetne a bűnös gondolat, mint a migráció és a befogadó társadalomtól elkülönülő muszlim párhuzamos világ elutasítása. És hol máshol lehetne, mint Franciaországban. Ahol nagyságrendileg sem tudják megmondani, hány illegális bevándorló lehet az országban. Ahonnét lényegében lehetetlen kiutasítani az illegális bevándorlókat. Persze, Franciaország.

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában. Orbán Viktor egyúttal leszögezte: a baloldal be akarja hozni a migránsokat.

Pénzszórás volt megépíteni a kerítést az ellenzék soproni jelöltje szerint

Pénzszórás volt megépíteni a kerítést az ellenzék soproni jelöltje szerint

Az önkormányzati választásokon számos olyan balliberális politikust állított rajthoz az ellenzék, akik a tömeges bevándorlás pártján állnak, és ebből adódóan feleslegesnek és károsnak tartják a magyar-szerb határon megépített kerítést. Ez alól az ellenzék Sopronban induló egyik jelöltje, Varga Norbert sem kivétel.

Karácsony ismét bizonyította alkalmatlanságát: ezúttal a saját kerületével, Zuglóval futott vakvágányra

Az ellenzéki pártok közös főpolgármesterjelöltjének ezúttal arról nem volt fogalma, hogy a kerület egyik főtere a zuglói polgármesteri hivatal tulajdona.

Tudtad-e, hogy: a skizofrének köztünk élnek?

Tudtad-e, hogy: a skizofrének köztünk élnek?

És nem váltogatják a személyiségeiket, mert nincs nekik több.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére