Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Inkább pusztuljon ki az emberiség, de állítsuk meg a klímaváltozást”

Békési Marcell

2020.02.13. 20:52

Egy neves francia biztonságpolitikai elemző szerint a zöldek lassan nagyobb terrorfenyegetést jelentenek a hazájában, mint az iszlamisták. Csendes rendszerváltás zajlik a korábban békésen tüntetgető vegán és környezetvédő társadalomban, egyre inkább rátelepszik felülről az antikapitalista mozgalom. Egyre többen vallják úgy, hogy akár az erőszak és gyilkosság is legitim lehet a környezetünkért folyó harcban a kapitalizmus ellen.

Egy amerikai befektetési alapkezelő cégnek, a BlackRock Inc.-nek a párizsi székházát vették ostrom alá február 10-én francia, illetve nemzetközi környezetvédő tüntetők. A „Fiatalok a Klímáért” nevű szervezet a támadást azzal indokolta, hogy a befektetési alap olyan cégekbe fektet be, mint a Vinci, a Total, a BNP Paribas és a Societe Generale, melyek jelentősen hozzájárulnak a klímaváltozáshoz.

A tüntetők egy röpke órára el is foglalták a szervezet székházát, barikádot emeltek, majd jelentős rongálás és annak részleges kifosztása után elhagyták az épületet.

A zöldek radikalizálódásának kérdése – mely egy ideje egyébként fókuszban van Franciaországban – emiatt újra terítékre került.

Néhány hónappal ezelőtt már komoly kérdések merültek fel, és nagyobb médiafigyelmet kapott a jelenség, mikor kiderült, hogy

a francia titkosszolgálat is kiemelten kezeli a radikális zöldek francia farmerek és hentesüzletek ellen elkövetett merényleteit.

A francia titkosszolgálatnak kell megfigyelnie az egyre agresszívabb vegán aktivistákat

A francia titkosszolgálat ugrásra készen áll, írja a Le Figaro a szervezet vegán csoportokkal kapcsolatos cikkében. Az országban olyannyira feszültté vált a helyzet, hogy a különleges erőknek kell biztosítaniuk a hentesüzletek és a farmok békés működését. Nyomozóikkal megfigyelés alatt tartják a vegán csoportok vezetőit, hiszen az egyre agresszívabbá és radikálisabbá váló szervezetek közül többnél félő, [...]

Éric Delbecque, egy francia biztonságpolitikai intézet vezetője az egyik legnagyobb francia lapnak, a Le Figarónak úgy nyilatkozott az ügyben, hogy az esemény egyáltalán nem meglepő, és figyelmeztet rá, hogy

egyre gyakrabban fogunk zöldek által elkövetett merényletekről hallani a közeljövőben.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy ezeknek a szervezeteknek a vezetőit gyakran a mainstream baloldali politikusok mentegetik, illetve akadályozzák meg a rendőrség hatékony fellépését, hiszen félnek attól, hogy néhány aktivista elítélése megbélyegzi az egész zöldmozgalmat, aminek ők a tényleges haszonélvezői.

Általános problémaként nevezte azt, hogy a környezetvédőket támogatók, illetve

az aktivisták jelentős része is békés eszközökkel terjesztené nézeteit, azonban a szervezetek vezetését egyre inkább átveszik a szélsőbaloldali, elsősorban antikapitalista-anarchista, és csak másodsorban környezetvédő réteg, vagyis a kemény mag.

A közösség viszont összezár, és az egyre radikálisabb nézetek miatt ugyan lemorzsolódik egy jelentős réteg, de a többség átveszi a szélsőbaloldali ideológiát.

Jelenleg a folyamat ott tart, hogy próbálják a már elhintett „állati jogokat” alapvető emberi jogokká formálni, és az állattartást tömeggyilkosságként kezelni. Ez a szakasz már nagyjából lezárult, és – ahogy azt Joaquin Phoenix Oscar-beszédéből kiderült – ma már a hollywoodi elit is átvette a nyelvezetet követve a szélsőbaloldali dogmatikát.

A tömeggyilkosságnak beállított állattartás ellen pedig két módon léphetnek fel a zöld aktivisták, egyrészt kicsiben, lokálisan, farmok felgyújtása és hentesüzletek felrobbantásával vagy lezárásával, illetve a multik és a kapitalizmus elleni harccal – és itt jönnek be a kommunisták.

Nem mintha a szocialista rendszerű országokban kevesebb húst fogyasztanának az emberek – vagy ha mégis az inkább a gazdasági rendszer működésképtelensége miatt, nem a hihetetlen progresszivitásból fakad –, azonban ezt a narratívát sikeresen elhitette a kemény mag.

A zöldeket támogató, főképp fiatal és középkorú szavazókat és aktivistákat, és végső soron a zöldpártokat szélsőbaloldali szavazókká és pártokká,

a környezetvédő mozgalmakat pedig antifasiszta vagy antikapitalista terrorszervezetekké alakítják.

A francia rendőrség szerint ráadásul a folyamat igazán előrehaladott állapotban van. Az egyébként magyar spektrumon mérve enyhén baloldali, hazájában konzervatív lapnak számító Figaro azzal zárja a cikket, hogy ennek a „hülyeségnek” az elhintése duplán is rossz:

Egyrészt csökkenti a zöldmozgalom hitelességét, másrészt növeli a társadalmi feszültséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére