Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így vigyáznak a románok és az ukránok a természeti kincseinkre | VIDEÓ

Pörge Béla

2019.07.18. 11:04

Gigantikus hulladékszigetet videóztak le a Tiszán, a szemét nagy része nem a mai Magyarország területén került a folyóba.

Trianon igazságtalanságait és negatív hatásait reggeltől estig lehetne sorolni, ám az mindig sokkal szemléletesebb, ha a nyers adatok helyett a valóság mutatja meg, mit tettek a magyarsággal és a Kárpát-medencével közel száz évvel ezelőtt. Egy friss drónfelvételen – amit a Természetfilm.hu Egyesület készített – annak az eredményét láthatjuk, hogy az egykoron kizárólag Magyarországhoz tartozó Tiszát hogyan teszik tönkre a románok és az ukránok, kiknek az ölébe hullott ez a csodálatos természeti kincs.

A hulladékszigetet végül a kiskörei vízlépcső állította meg, ez az első olyan létesítmény a folyón, ami erre alkalmas. Ennek köszönhetjük azt is, hogy a Tisza-tó hellyel-közzel tiszta, és nem a mocsokban úszik.

A hulladékot idén állami, vállalati és civil összefogással távolítják el a vízből. A PET-Kupa civil környezetvédelmi program segít a hulladék szelektálásában és újrahasznosításában, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az infrastruktúrát biztosítja, a Coca-Cola globális alapítványa, a Coca-Cola Foundation pedig anyagilag támogatja a helyzet felszámolását – írja a felvételt először közzétevő Euronews.

A látványról Harry Hill Bandholtz jutott eszembe, aki naplójában többek között arról írt, hogy Erdély Romániához csatolása olyan barbár ötlet, mintha Kaliforniát Mexikónak adná az USA. 100 évvel később annyit lehet hozzátenni, hogy ez még annál is nagyobb rombolás volt...

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így tisztelegtek honfitársaink a 301-es parcellánál

Így tisztelegtek honfitársaink a 301-es parcellánál

Szerdán 1956 hőseire emlékeztek koszorúkkal, virágokkal, gyertyagyújtással és főhajtással a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál. A megemlékezők között voltak az '56-os hősök leszármazottjai is.

Fáklyás felvonulással és koszorúzással emlékeztek a forradalomra Újbudán

Budapest XI. kerületében is az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére emlékeztek a hagyománnyá vált fáklyás felvonuláson.

Forradalmi mobilapplikáció készült, felér egy időutazással

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek helyszíneit járhatjuk be a közelmúltban elkészült mobilalkalmazás segítségével.

Világszerte megemlékeznek a magyarok 1956 eseményeiről

Világszerte megemlékeznek a magyarok 1956 eseményeiről

A világ minden pontján megemlékeznek a magyar közösségek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. A korábbi évekhez hasonlóan, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Kőrösi Csoma Sándor Program és Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai idén is aktívan részt vesznek a megemlékezések szervezésében, lebonyolításában szerte a világon. Több helyszínen már az elmúlt napokban megkezdődtek az ünnepségek.

„1956 az internacionalista baloldal diktatúrája elleni lázadás volt”

1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

’56

’56

Október 23-án minden évben kezembe veszek egy naplót, fekete borítójú, sárgás lapokkal teli, ceruzával írt aprócska zsebnaptár. Amennyire kicsi, annyira nagy a jelentősége a családom és az én életemben. A kézzel írt betűk a dédapám szavai. Romantikus alkat volt, papírra vetette élete legnehezebb hónapjait, amikor 1956-ban a kommunisták miatt el kellett hagynia a hazáját.

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében – közölte szerdán a helyi rendőrség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére