Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így néz ki a tömeges gólyamészárlás Libanonban

Tóth Dalma

2019.03.09. 19:00

Szomorú, hogy sok magyar gólya már nem jön haza többé, mert szórakozásból lemészárolják õket a Közel-Keleten.

Gólya, gólya, gilice, / mitől véres a lábad? / Török gyerek elvágta, / magyar gyerek gyógyítja, / síppal, dobbal, nádi hegedűvel."

Ezt a gyermekdalt valószínűleg mindenki ismeri, de lehet lassan új verzió is napvilágot lát majd, mivel Libanonban és a környékbeli országokban szinte nemzeti sporttá vált a költöző madarak kilövése. Válogatás nélkül mindenki lő mindenre, ami a levegőben megmozdul.

A költöző madarak tavasszal visszatérnek Európába és Kelet-Ázsiába, ahol az utódokat is világra hozzák. Mivel a Földközi-tengert kikerülik, hogy a szárazföld felett repülhessenek, a Közel-Keleten keresztül vezet az útjuk. Szerencsétlenségükre. Libanon például több mint félmillió fehér gólya repül keresztül. Megdöbbentő adat, hogy évente körülbelül 2,6 millió madarat gyilkolnak le így. Ráadásul a pontos szám ennél magasabb is lehet. A tömeges mészárlás már most érzékelteti hatását a költöző madarak populációján. Sajnos, sok köztük a védett, veszélyeztetett állat.

A képeket a Libanoni Madárvédelmi Egyesület készítette még 2017 tavaszán. Azóta csak még több madár esett áldozatul az esztelen mészárlásnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére