Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Helyettes államtitkárt kapnak az erdők!

888.hu

2020.02.10. 09:15

Az Agrárminisztérium tervei szerint felértékelődhet az erdők szerepe a mezőgazdaságban, ezért átalakítják a minisztérium szerkezetét: a földügyekért felelős államtitkárság februártól az erdőkért is felel majd, a terület pedig külön helyettes államtitkárt kap.

Az új posztra Szentpéteri Sándor erdőmérnököt nevezte ki a miniszter. Róla azt írja a Magyar Nemzet, hogy igazgatási és gazdálkodói szakmai gyakorlata is van, február 1-től már hivatalba is lépett.

A termőföld, az erdő, a hal- és a vadállomány nemzeti kincsünk, megóvásuk, fenntartásuk érdekében a tárcánál idén is nagy hangsúlyt kap természeti erőforrásaink megőrzése. Emellett ebben az évben is tovább folytatódik a nagy sikerű Országfásítási program is – hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét a tárca.

Az Agrárminisztérium 2030-ig szóló erdőstratégiát is kidolgozott, ennek célja az, hogy 2050-re elérje a 27 százalékot az erdősültség aránya Magyarországon. Jelenleg ez 21 százalék, részben annak köszönhetően, hogy az elmúlt időszakban húszmilliárd forintos támogatással 6500 hektárnyi új erdőt telepítettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére