Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha érdekel a környezetvédelem, húst egyél, ne tofut!

Filipp Dávid

2020.02.13. 09:15

Egy kutató szerint a vegán étrend rosszabb hatással van a környezetre, mint a húsevés.

Újabb tudományos pofonba szaladtak bele a vegán életmódot folytató környezetvédők, ugyanis a brit Nemzeti Gazdaszövetkezet londoni konferenciáján egy kutató azt állította, hogy a vegánok többet ártanak a környezetnek, mint azok, akik húst fogyasztanak.

Graham McAuliffe, a Rothamsted Institute szakértője szerint ugyanis a tofu előállításának nagyobb a karbonlábnyoma, mint a csirke-, disznó- vagy bárányhúsnak.

McAuliffe azt vizsgálta, hogy milyen hatással van a környezetre az étel előállítása. Ismertetése szerint jelenleg azt a felvetést fogadják el, hogy a húsevés rossz a környezetre, azonban az ebben a teóriában hívők azt nem veszik figyelembe, hogy az emberi szervezet növényekből nem tud felvenni annyi fehérjét, mint a húsból. Ez azt jelenti, hogy a vegán diétán élőknek sokkal többet kellene enniük ahhoz, hogy el tudják érni a megfelelő fehérjebevitelt.

Az nem kérdés, hogy a borsónak és az őrölt diónak kisebb a környezeti hatása, mint az állati eredetű termékeknek, de ha megnézzük a feldolgozott tofut, láthatjuk, hogy több energiát fektetnek annak előállításába. A benne lévő fehérje pedig nem annyira emészthető, mint a húsalapú termékek, így láthatjuk, hogy valójában jobban hozzájárulhat a globális felmelegedéshez, mint bármelyik monogasztrikus állat – fogalmazott McAuliffe.

Ezek a kijelentések nagy valószínűséggel felbőszítik a vegán és a környezetvédelmi lobbiszervezeteket, amelyek nemcsak azért küzdenek, hogy az emberek hagyják abba a húsfogyasztást, hanem hogy adóemelésekkel sújtsák azokat, akik állati eredetű termékeket esznek.

A lobbisták azt akarják elérni, hogy a vegánság is törvényileg védve legyen, akárcsak a vallás, a nem vagy a származás. Egy hónappal ezelőtt egy bíró azt az ítéletet hozta, hogy az etikus vegánság egy filozófiai hit, ezért a törvényeknek védeniük kell mind a filozófiai hitet, mind az azt követőket a munkahelyi megkülönböztetéstől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére