Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha a liberálisokat tényleg érdekelné a környezetvédelem, nem Európában sírnának miatta

Forisek Ádám

2019.09.19. 15:08

A helyzet ugyanis az, hogy Ázsia és Afrika sokkal jobban szennyezi a bolygót, mint Európa.

A németországi Helmholtz Környezetkutatási Központ (UfZ) kutatása szerint rossz ajtón kopogtat az, aki szerint Európában és az Egyesült Államokban kellene hirdetni a klímakatasztrófát. Noha a kutatást két évvel ezelőtt publikálták, érdemes rá kitérni egyrészt a ma divatos „klímaszorongás” miatt, másrészt pedig a kutatás olyan trendekről árulkodik, amelyek borítékolhatóan nem változtak meg két év alatt.

Az intézet 57 folyóból vett mintát (79 helyszínről), vizsgálva a mikroműanyagok (5 milliméternél kisebb) és makroműanyagok arányát. Arra a következtetésre jutott, hogy az óceánok szennyezettségéért mindössze egy maroknyi folyó felelős, amelyek alig néhány országon keresztül folynak.

A kutatást vezető hidrogeológus, Dr. Christian Schmidt szerint

A legtöbb műanyagot tartalmazó folyók azok, amelyek mentén sűrű a lakosság – például a Jangce, amely mentén félmilliárd ember él.

A kutatás szerint 2267 milliárd 961 millió 850 ezer (!) kilogramm műanyag úszik most az óceánokban, és ha az olyan folyóknál, mint a Jangce vagy a Gangesz, visszaszorítjuk a szennyezettséget, akkor ez a bődületes szám megfeleződhet.

Csak a Jangce évente 329 millió 761 kilogramm műanyagot juttat a tengerbe, ugyanez a szám a Gangesz esetében 540 millió 310 ezer kilogramm.

Kitér arra is a kutatás, hogy az óceánokba jutó szennyező anyagok 95 százalékáért mindössze 10 folyó a felelős, ebből nyolc Ázsiában található, míg kettő (a Nílus és a Niger) Afrikában.

A szennyezettséget nem érdemes félvállról venni, ugyanis évente egymillió tengeri madár, mintegy százezer tengeri emlős és megszámlálhatatlanul sok hal vész oda.

A gond csak az, hogy noha erre a liberálisok szerint „globális” megoldás szükséges, az ENSZ Környezetvédelmi Programja eddig nem nagyon virított: a 2018-ban elsőként közzétett, műanyag-szennyezettséggel kapcsolatos jelentése szerint hiába hoztak tiltásokat vagy korlátozásokat az országok, a 60 érintett állam fele nem tudott felmutatni semmiféle környezetre gyakorolt pozitív hatást. Harminc olyan ország volt, ahol az első évben a műanyag használatának csökkenését jelentették, míg hat további ország nem tudott beszámolni semmiféle csökkenésről.

Úgyhogy ki kell mondani pár kínos tényt: amikor Greta Thunberg hajóra száll, hogy az Egyesült Államokban a klímáról papoljon, rossz irányba utazik. Az Index/HVG/444 tengelynek pedig érdemes lenne inkább hindiül írni a klímáért aggódó cikkeket.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Végre előbújhat a nap!

Hétfőn még sokfelé felhős idő várható, de keddtől egyre több napsütés vár ránk.

74 éve kezdődött a magyarországi németek kitelepítése

A kollektív bűnösség elve alapján németeket telepítettünk ki, miközben a csehek ugyanilyen indokkal a németek mellett a magyarokat is megpróbálták eltüntetni az országukból.

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Csodálatos második félidőt produkálva óriási győzelmet aratott Magyarország!

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Szegény sorból, városi közegből származik a családod? Egy ír kutatás szerint jó esélyed van rá, hogy az ükapád nem az igazi ükapád

Egy úttörő ír kutatócsoport ment utána DNS-tesztek és anyakönyvi kivonatok tucatjaival, hogy vajon mennyire volt gyakori a megcsalás a városiasodás hajnalán.

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

RT: Soros Györgyhöz köthető szervezetek próbálják elérni, hogy a YouTube letiltson „nem megfelelő ideológiájú„ videókat

Újabb lépés a teljes cenzúra felé: a Soroshoz köthető Avaaz egyesíti az erejét néhány másik szervezettel, hogy közösen kilobbizzák a YouTubenál, hogy a videómegosztón tiltva legyenek a „nem megfelelő ideológiájú” tartalmak, és büntetve legyenek azok készítői.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére