Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyver, horgászat, vadászat: Amik nélkül felborulna a természet egyensúlya

Fodor-Horváth Zsófia

2020.02.13. 15:50

A jól működő erdőgazdálkodás, természeti egyensúly fenntartása miatt is létfontosságú a szakszerű, felelősségteljes vadászat és horgászat. Az ágazat már gőzerővel készül a jövő évi Vadászati Világkiállításra. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára részletezi, miért kiemelten fontos az idei FeHoVa, és miért fontos az, hogy a kormányzati pozíciót betöltő személyek is kiálljanak a vadászat mellett.

FHZS: Miért jelentős az idei FeHoVa kiállítás?

Kovács Zoltán: A FeHoVa, amely minden év februárjának első vagy második hetének végén kerül most már évek óta megrendezésre, nemcsak Magyarország, hanem már Európa, sőt a világ egyik legnagyobb vadászati kiállítása. Egy olyan demonstrációja a vadászattal és horgászattal foglalkozóknak, ahol mindig lehet találkozni az újdonságokkal, azzal a felelősségteljes magatartással, amit a vadászattal és horgászattal foglalkozó szervezetek megvalósítanak.

2021. szeptember 25. és október 14. között rendezzük majd az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Kiállítást. Ennek a központi helyszíne is a Hungexpo lesz, ahol most egyébként a FeHoVa van, de vidéki helyszínekkel is készülünk.

Fontos, hogy 2021-ben Magyarország nem egy nagy FeHoVát szeretne rendezni. Lesz majd a kiállításnak egy olyan eleme is, ahol a kereskedelmi típusú vásárelemek megjelennek, de mi egy olyan kiállításban gondolkozunk, ahol az ország, illetve Európa és a világ részt vevő országai és szervezetei meg tudják mutatni magukat. Azt a tudást, felelősséget, amit a természettel való bánásban és a természettel való foglalkozásban a hétköznapokban tanúsítanak. Egy olyan épített kiállítást tervezünk, ahol országok és szervezetek mutatják meg magukat, és ezt fogják kiegészíteni a FeHoVához hasonlatos kereskedelmi típusú vásárok.

FHZS: Segít a FeHoVa a vadászat népszerűsítésében?

KZ: Mindenképpen. A FeHoVa ma már Európa és a világ egyik legnagyobb ilyen rendezvénye, aki pedig nyitott szemmel jár és ellátogat ide, az pontosan látja, hogy milyen tartalommal segít a vadászat népszerűsítésében, de felelősségteljesen el is magyarázza, hogy a vadászat milyen tevékenységeket is végez pontosan. Jövőre lesz az igazi főpróbája a világkiállításnak, hiszen addigra már végérvényesen kialakult menetrenddel, programokkal és tartalommal tudjuk megmutatni, hogy mit rendezünk szeptember és október között.

Forrás: Egy a természettel 2021

 

FHZS: Mekkora közönséget érint az esemény?

KZ: A látogatottság évről évre nő, a tavalyi évben már a hatvanezret közelítette. Ez azt jelenti, hogy mondjuk a dortmundi, salzburgi vagy éppen az amerikai vásárok látogatottságát közelítjük meg, az ottani hetven-nyolcvanezres látogatottsághoz közelítünk.

Fotó: Egy a természettel 2021

FHZS: Miért fontos az, hogy jelentős kormányzati pozíciót betöltő személyek a vadászat, horgászat és fegyvertartás mint ügy élére álljanak?

KZ: Egy olyan életmódot, tudást és természethez való viszonyt jelent a vadászatban való részvétel, a felelős fegyvertartáshoz és felelős vadászathoz való viszony, ami szemben áll sok szempontból azokkal a Nyugat-Európában egyre markánsabban jelen lévő baloldali mozgalmár csoportosulásokkal és felfogásokkal, amelyek azt próbálják sugallni, hogy a vadászat, a horgászat vagy éppen a fegyvertartás az valami természetellenes, illetve a dolgok lényegét érintően negatív dolog. Mi pedig azt gondoljuk, hogy nem az, hiszen egy olyan tudást, hagyományt hordoz, ami az embert segített kiemelni például az állatvilágból.

A vadászat, a horgászat és a fegyvertartás olyan hagyományt hordoz, ami a hétköznapokban folyamatosan tesz azért, hogy a fenntartható természetgazdálkodás és vadgazdálkodás, ha úgy tetszik, a természet- és környezetvédelem érdemben működjön.

Sok szó esik mostanában önmagában a változó klímáról: mi azt gondoljuk és azt fogjuk demonstrálni a következő másfél-két évben, hogy a vadászok és horgászok – akik nap mint nap kint vannak a természetben, gondoskodnak arról is, hogy ne legyen szemét, hogy a természetben megjelenő gondokat, hibákat kijavítsák, hogy télen, extrém körülmények között élelemmel lássák el a vadállományt, gondoskodnak arról, hogy rend legyen a természetben – a legfelelősségteljesebb csoportját jelentik azoknak, akik egyébként nap mint nap tesznek a természetért. Nemhogy nem szembeállíthatók a globális felmelegedés, változó klíma miatt minket érő kihívásokkal, hanem a legjobb eszközök abban, hogy fel tudjunk lépni a változó környezeti körülményekkel szemben és tudjunk alkalmazkodni ahhoz a változáshoz, ami láthatóan be fog következni.

OLVASTAD MÁR?

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Még nem tudni, milyen hatással lesz a koronavírus a foci Eb-re

Mivel Európában Olaszországot érinti legjobban a járvány, így komoly hatása is lehet a koronavírusnak a nyári Európa-bajnokságra.

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Újabb politikus hagyta ott a Jobbikot

Kilépett a Jobbikból Szávay István, a párt volt országgyűlési képviselője.

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

Keményen kiosztották Karácsony Gergely új barátját

London muszlim polgármestere inkább a környezetvédelemre költ a rendőrség helyett.

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Mégis mi lófüttyöt csinál a magyar az ellenzék munkaidőben?!

Megint nem szavaztak az ellenzékiek egy olyan törvényjavaslat ügyében, amely megakadályozta, hogy az adófizetők milliárdjai elítélt bűnözők zsebeibe vándoroljanak. Ugyanígy nem vagy nemmel szavaztak, amikor migránstömegeket kellett távol tartani a határainktól. De mégis mit csinálnak több százezres fizetésért? Vonulgatnak? Tüntetgetnek? Tévézni mennek? Nem erős ez egy kicsit?! Hé, károgók, nem kéne megdolgozni a pénzetekért?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére