Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyver, horgászat, vadászat: Amik nélkül felborulna a természet egyensúlya

Fodor-Horváth Zsófia

2020.02.13. 15:50

A jól működő erdőgazdálkodás, természeti egyensúly fenntartása miatt is létfontosságú a szakszerű, felelősségteljes vadászat és horgászat. Az ágazat már gőzerővel készül a jövő évi Vadászati Világkiállításra. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára részletezi, miért kiemelten fontos az idei FeHoVa, és miért fontos az, hogy a kormányzati pozíciót betöltő személyek is kiálljanak a vadászat mellett.

FHZS: Miért jelentős az idei FeHoVa kiállítás?

Kovács Zoltán: A FeHoVa, amely minden év februárjának első vagy második hetének végén kerül most már évek óta megrendezésre, nemcsak Magyarország, hanem már Európa, sőt a világ egyik legnagyobb vadászati kiállítása. Egy olyan demonstrációja a vadászattal és horgászattal foglalkozóknak, ahol mindig lehet találkozni az újdonságokkal, azzal a felelősségteljes magatartással, amit a vadászattal és horgászattal foglalkozó szervezetek megvalósítanak.

2021. szeptember 25. és október 14. között rendezzük majd az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Kiállítást. Ennek a központi helyszíne is a Hungexpo lesz, ahol most egyébként a FeHoVa van, de vidéki helyszínekkel is készülünk.

Fontos, hogy 2021-ben Magyarország nem egy nagy FeHoVát szeretne rendezni. Lesz majd a kiállításnak egy olyan eleme is, ahol a kereskedelmi típusú vásárelemek megjelennek, de mi egy olyan kiállításban gondolkozunk, ahol az ország, illetve Európa és a világ részt vevő országai és szervezetei meg tudják mutatni magukat. Azt a tudást, felelősséget, amit a természettel való bánásban és a természettel való foglalkozásban a hétköznapokban tanúsítanak. Egy olyan épített kiállítást tervezünk, ahol országok és szervezetek mutatják meg magukat, és ezt fogják kiegészíteni a FeHoVához hasonlatos kereskedelmi típusú vásárok.

FHZS: Segít a FeHoVa a vadászat népszerűsítésében?

KZ: Mindenképpen. A FeHoVa ma már Európa és a világ egyik legnagyobb ilyen rendezvénye, aki pedig nyitott szemmel jár és ellátogat ide, az pontosan látja, hogy milyen tartalommal segít a vadászat népszerűsítésében, de felelősségteljesen el is magyarázza, hogy a vadászat milyen tevékenységeket is végez pontosan. Jövőre lesz az igazi főpróbája a világkiállításnak, hiszen addigra már végérvényesen kialakult menetrenddel, programokkal és tartalommal tudjuk megmutatni, hogy mit rendezünk szeptember és október között.

Forrás: Egy a természettel 2021

 

FHZS: Mekkora közönséget érint az esemény?

KZ: A látogatottság évről évre nő, a tavalyi évben már a hatvanezret közelítette. Ez azt jelenti, hogy mondjuk a dortmundi, salzburgi vagy éppen az amerikai vásárok látogatottságát közelítjük meg, az ottani hetven-nyolcvanezres látogatottsághoz közelítünk.

Fotó: Egy a természettel 2021

FHZS: Miért fontos az, hogy jelentős kormányzati pozíciót betöltő személyek a vadászat, horgászat és fegyvertartás mint ügy élére álljanak?

KZ: Egy olyan életmódot, tudást és természethez való viszonyt jelent a vadászatban való részvétel, a felelős fegyvertartáshoz és felelős vadászathoz való viszony, ami szemben áll sok szempontból azokkal a Nyugat-Európában egyre markánsabban jelen lévő baloldali mozgalmár csoportosulásokkal és felfogásokkal, amelyek azt próbálják sugallni, hogy a vadászat, a horgászat vagy éppen a fegyvertartás az valami természetellenes, illetve a dolgok lényegét érintően negatív dolog. Mi pedig azt gondoljuk, hogy nem az, hiszen egy olyan tudást, hagyományt hordoz, ami az embert segített kiemelni például az állatvilágból.

A vadászat, a horgászat és a fegyvertartás olyan hagyományt hordoz, ami a hétköznapokban folyamatosan tesz azért, hogy a fenntartható természetgazdálkodás és vadgazdálkodás, ha úgy tetszik, a természet- és környezetvédelem érdemben működjön.

Sok szó esik mostanában önmagában a változó klímáról: mi azt gondoljuk és azt fogjuk demonstrálni a következő másfél-két évben, hogy a vadászok és horgászok – akik nap mint nap kint vannak a természetben, gondoskodnak arról is, hogy ne legyen szemét, hogy a természetben megjelenő gondokat, hibákat kijavítsák, hogy télen, extrém körülmények között élelemmel lássák el a vadállományt, gondoskodnak arról, hogy rend legyen a természetben – a legfelelősségteljesebb csoportját jelentik azoknak, akik egyébként nap mint nap tesznek a természetért. Nemhogy nem szembeállíthatók a globális felmelegedés, változó klíma miatt minket érő kihívásokkal, hanem a legjobb eszközök abban, hogy fel tudjunk lépni a változó környezeti körülményekkel szemben és tudjunk alkalmazkodni ahhoz a változáshoz, ami láthatóan be fog következni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Rakétaruha segítheti a mentők munkáját | Látványos videó a tesztelésről

Rakétaruha segítheti a mentők munkáját | Látványos videó a tesztelésről

Sikeresen tesztelték a világ első, mentők számára kifejlesztett rakétaruháját Nagy-Britanniában. A keddi bejelentés szerint a rakétaruhával az életmentők nehezen megközelíthető balesetek helyszínére juthatnak el gyorsan.

Grönlandi gleccser palackozott vize nyerte a környezetvédelmi szégyendíjat

Grönlandi gleccser palackozott vize nyerte a környezetvédelmi szégyendíjat

Egy luxus ivóvízmárka grönlandi olvadt jégből készült palackozott vize nyerte idén a legabszurdabb terméknek járó környezetvédelmi szégyendíjat – közölték kedden Svájcban a szervezők.

„Jourovának mennie kell”

„Jourovának mennie kell”

Vera Jourová megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan támadást intézett Magyarország ellen, ezért az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnökének mennie kell – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Brüsszelben, az uniós biztosnak a demokrácia magyarországi helyzetéről tett kijelentéseire reagálva kedden.

Ez történt ma

Ez történt ma

Pozsonyi, Szentesi Zöldi, M. Kovács, Horváth K. Mai legjobb írásaink egy cikkben.

Giorgia Meloni lett az Európai Konzervatívok és Reformerek EP képviselőcsoportjának az elnöke

Giorgia Meloni lett az Európai Konzervatívok és Reformerek EP képviselőcsoportjának az elnöke

Rendkívüli eredménynek nevezte a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) vezetője Giorgia Meloni elnöki kinevezését az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti pártcsoport élére Giovanbattista Fazzolari a FdI politikai programfelelőse kedden.

Milyen ember?

Milyen ember?

Nem állítok semmit, csak kérdezek…

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére