Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztő pusztítást végzett a Dorian hurrikán

Tóth Dalma

2019.09.02. 20:00

A Dorian hurrikán elérte az 5-ös szintet, ami azt jelenti hogy a szél sebessége meghaladja a 250 kilométer per órát. Az elképzelhető legnagyobb pusztítást végzi: épületeket rombol le, házakat tarol le és tesz a földdel egyenlővé.

Az Országos Hurrikán Központ katasztrofálisnak minősítette az ötös erősségű vihart, ami elsőként a Bahamák észak-nyugati részén fekvő Abaco-szigetekre csapott le. Az elmúlt évtizedek legdurvább vihara 7-9 méter magas hullámokat korbácsolt a tengeren, a széllökések pedig időnként elérik a 350 kilométer per órás sebességet. Mindezt özönvízszerű esőzés kísérte, volt ahol 600 milliméternél is több csapadék esett néhány óra leforgása alatt.

A Bahama-szigetek történetének legpusztítóbb hurrikánjának első áldozata egy 8 éves kisfiú, aki eddig tisztázatlan körülmények között vesztette életét.

A Bahamai Közösség miniszterelnöke szerint akár 21 ezer házat és 73 ezer embert veszélyeztethet a hurrikán, amelyből ténylegesen 13 ezer ház már romba is dőlt.

A hurrikán a Bahamáktól az Egyesült Államok délkeleti partja felé tart, az esti órákban várhatóan odaér és ötösről négyes erősségűre gyengül. A szakértők szerint Florida belső részein nem fog akkora pusztítást végezni a vihar, de a partvidékről több százezer embernek kellett elhagynia otthonát. Floridában, Georgiában, Észak-Karolinában és Dél-Karolinában rendkívüli állapotot hirdettek.

Sorozatban ez a negyedik év, hogy ilyen erős, ötös fokozatú hurrikán alakul ki az Atlanti-óceán fölött.

Donald Trump amerikai elnök arra kérte Twitter-követőit, hogy imádkozzanak a Bahama-szigetek lakóiért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére