Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország nem enged a kohéziós forrásokból

888.hu

2020.03.05. 20:30

A következő évtizedekre vonatkozó bármilyen közös uniós klímacélt vagy kibocsátás-csökkentési pályát az Európai Tanácsnak kell kijelölnie. A magyar álláspont szerint azonban a zöld átállás terheit nem viselhetik kizárólag a felzárkózó országok – hangsúlyozta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Környezetvédelmi Tanács ülésén március 5-én, Brüsszelben.

A klímavédelemért felelős minisztériumi vezetők találkozóján az Európai Bizottság bemutatta az új uniós Klímatörvény tervezetét.

Kaderják Péter kijelentette: Magyarország üdvözli, hogy az Európai Bizottság közzétette az Európai Unió első klímatörvényének tervezetét, amely rögzíteni fogja az unió klímasemlegességi célját 2050-re. A szaktárca közleménye rögzíti, hogy a klímatörvény vitájának egyik legfontosabb eleme a 2030-as kibocsátás-csökkentési céllal kapcsolatos döntés lesz. Ezzel kapcsolatban az államtitkár jelezte, hogy éles ellentmondásban van egymással az uniós nemzeti jövedelem 1 százalékát kitevő, rendkívül alacsony ambíciót megjelenítő 2021-2027-es uniós költségvetésre tett brüsszeli javaslat és a klímatörvény tervezete, amely az uniós klímagáz kibocsátás-csökkentés további 15 százalékos növelését szorgalmazza 2030-ra. Hangsúlyozta, hogy

a költségvetési ráfordítás növelése nélkül a magasabb 2030-as klímacél elérésével kapcsolatos terhek javát a kevésbé jómódú tagállamok polgárai viselnék, ami Magyarország számára elfogadhatatlan.

„Magyarország azonban nem támogatja, hogy a készülő Igazságos Átmenet Alap

a kohéziós és agrárforrások terhére

valósuljon meg. Helyette egy alternatív elosztási mechanizmust javaslunk, amely hozzájárulna az átmenet igazságos forráselosztásához. A magyar kezdeményezés alapján azok a tagországok – köztük Magyarország -, amelyek felelős és eredményes klímavédelmi intézkedéseik révén 1990-hez képest már legalább 30 százalékkal csökkentették klímagáz-kibocsátásaikat, az eredeti javaslatnál több forrást kapnának az Alapból. Mivel érdemben hozzájárul a klímasemleges átmenethez, így feltétlenül támogatásra érdemes a szénerőművek gázerőművekké alakítása is” – fejtette ki Kaderják Péter.

OLVASTAD MÁR?

Romániában már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzötteket

Romániában már csak a székelyföldi Hargita megyében nem regisztráltak egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem.

Olaszországban egy nap alatt feleannyi új fertőzött, akár május elejére véget érhet a járvány

Olaszországban egy nap alatt feleannyi új fertőzött, akár május elejére véget érhet a járvány

Negyedik napja csökken a lombardiai új fertőzöttek száma, és országos szinten is már csak 1648 új fertőzöttet regisztráltak.

Németországban koronavírussal fertőzött migránsoktól rettegnek

Németországban koronavírussal fertőzött migránsoktól rettegnek

Polkorrekt nyilatkozat – két „férfi” miatt egy német város összes buszát fertőtlenítették.

Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és a halottak száma

A Johns Hopkins egyetem és kórház hétfő déli adatai szerint eddig több mint 143 ezer amerikainál mutatták ki a fertőzést, a halottak száma pedig meghaladja a 2500-at.

Szükség van az összefogásra

A Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra kérte az ellenzéket, hogy a koronavírus-járvány leküzdésének ügyében fogjanak össze a kormánypártokkal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére