Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Balhé lesz? Az LMP az egyéni választókerületekben is előválasztást tartana

888.hu

2020.09.26. 16:30

Az LMP célja, hogy az ellenzéki pártokkal közösen győzze le a jelenlegi kormányt a 2022-es országgyűlési választáson – jelentették be a párt társelnökei szombaton Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatójukon.

Schmuck Erzsébet az LMP országos politikai tanácsának döntéséről beszámolva hangsúlyozta, alapfeltételnek tartják, hogy az ellenzék minden egyéni választókerületben egy jelöltet állítson a kormányoldallal szemben, az ő személyükről pedig – a miniszterelnök-jelölthöz hasonlóan – előválasztásnak kell döntenie.

Az LMP olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogat, aki egyetért a zöld célokkal és azoknak megfelelően kormányoz majd – tette hozzá.

Schmuck Erzsébet rendkívül fontosnak nevezte, hogy a közös ellenzéki kormányprogramnak olyan fenntartható Magyarország kialakítása legyen a célja, ahol elsőbbséget élvez a szociális és ökológiai válság kezelése, a klímaváltozás megfékezése.

Megjegyezte,

az LMP kormányra kerülése esetén felfüggesztené a paksi atomerőmű bővítését.

Kanász-Nagy Máté azt hangsúlyozta,

az ellenzéknek kormányra kerülése esetén nem szabad elvenni a határon túli magyarok választójogát.

Kiemelte,

az LMP nem támogatja az „Európai Egyesült Államok” koncepcióját,

mivel a szerint szerintük egyértelműen a centrumországok diadalmaskodnának a periférián lévő tagok, így Magyarország kárára.

Kanász-Nagy Máté szólt arról is, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, a szociális dolgozók bérének rendezését is látni kívánják a közös ellenzéki kormányprogramban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére