Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A városligeti zene hangjai, avagy Piszkos Fred a Mexikói úton

888.hu

2022.02.14. 13:45

Vajon miért csípi a baloldali városvezetés szemét a Magyar Zene Háza, és úgy egyáltalán, a Városliget megújulása? Miközben a parktól kőhajításnyira lévő Mexikói, illetve Francia utat elborító hulladékhegyek, vagy a Bosnyák tér és környékének elvadult állapota még egyetlen ligetvédőnél sem verte ki a biztosítékot.

Szinte a Liget-projekt első kapavágásaival egy időben, gyorsan erősödő ellenzéki hátszélben ásták ki a csatabárdot a városligeti harcosok. Felvették a környezetvédő álarcot, majd látványosan odaláncolták magukat az első szembejövő fához. Karácsony Gergely legnagyobb örömére, aki a főpolgármesteri cím elnyeréséért indított kampányában megígérte, hogy a Városliget olyan marad, amilyen volt. Ha kell, visszahordatja a szemetet, a kutyaszart, a hajdani Hungexpo lepusztult roncsait, a Petőfi-csarnok patinás műanyag borítását. Így gyorsan megvalósul a szent cél: „a szabad idő eltöltésére, a sétára, a kikapcsolódásra rendezett, tiszta és biztonságos zöld környezet áll majd rendelkezésre.”

Persze ebből az ígéretéből is csak annyi valósult meg, mint a többiből. A fővárosi és a zuglói vezérkar inkább egymással versenyezve gyalázza a Liget új épületeit, a főpolgármester szívszorító gyászszertartás keretében búcsúztatja azokat a platánokat, amelyeket ki sem vágtak. A Hungária körúttal párhuzamos, szemétben fulladozó Francia és Mexikói út azonban még egy vállrándítást sem érdemel. Kényelmesebb azzal érvelni, hogy a bevált szemétlerakóként működő vasúti töltés a MÁV tulajdona, a cég dolga lenne rendbe hozni, tisztán tartani. Egyszerűbb a másikra mutogatni, mint a tettek mezejére lépni.

Mellesleg van önjelölt gazdája a területnek, a szocreál garázssor mögött tanyát vert néhány Piszkos Fred klón, nyilván csak azért, hogy szemmel tartsa a vidéket, és tetszetős halomba rendezze a szemetet. Így legalább természetes szépségében csodálhatjuk a vasúti töltés flóráját, faunáját.

A ligetvédők legnagyobb örömére.

A galériához aligha kell magyarázatot fűzni.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére