Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vállalatok egyre inkább felismerik a környezetvédelmi megoldások eredménynövelő hatását

Ányos Miklós

2020.03.05. 07:58

Fordulóponthoz érkeztek a világ vállalatai, kezdik felismerni, hogy a környezetvédelmi tényezők figyelembe vétele a beruházásoknál nemcsak helyes, hanem üzletileg kifizetődő stratégia is – állapítja meg a Fidelity International befektetési vállalatcsoport legfrissebb elemzése.

A vállalatok a tavalyihoz képest többet terveznek befektetni vállalkozásuk növekedésébe, mint annak fenntartásába. A növekedési beruházások arányának legnagyobb növekedése az energiaellátás és a közüzemi szolgáltatások körében figyelhető meg, miközben hirtelen megnőtt a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási szempontok iránti érdeklődés minden régióban, részben az éghajlatváltozás és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák szükségessége következtében.

A több növekedésvezérelt beruházás mellett az elemzők arra számítanak, hogy több vállalat fog tőkét bevonni a következő 12 hónapban, világszerte a vállalatok körülbelül 38 százaléka, szemben a tavalyi 30 százalékkal. Noha a kamatlábak továbbra is alacsonyak, az elemzők ezt nem a stressz jeleként látják; a nemteljesítési ráták valószínűleg csak kismértékben fognak emelkedni. Az amerikai kötvényfutamidők várható hulláma és a kapcsolódó refinanszírozás – amely szigoríthatja a hitelezési feltételeket – 2021. előtt nem fog beindulni.

A Fidelity közleménye szerint összességében a vállalati hangulat borúlátóbb, mint az elmúlt évben, de még pozitívnak mondható. Miután az elemzők előre jelezték az összehangolt növekedés végét 2019-ben, recessziót nem jeleztek, úgy vélik, hogy az üzleti környezet javulni fog, de csak csekély mértékben és lassabb ütemben. Úgy tűnik, az alacsony kamatlábaknak, a globális kereskedelem fellendülésének és a még mindig erős fogyasztónak köszönhetően a vállalati recesszió – legalább 2021-ig – még várat magára. Az elemzők mindössze 36 százaléka számol be arról, hogy vállalatuk a növekedési ciklus végére készül, szemben a tavalyi 49 százalékkal. Ehelyett a Fidelity elemzői összességében egy nyugodtabb 12 hónapos időszakot jósolnak a vállalati fundamentumok esetében, még a geopolitikai kockázatok fennmaradása mellett is.

A felmérés rámutat arra is, hogy a demográfiai változások előtérbe kerültek. Az elemzők arra számítanak, hogy az elöregedő népesség kiegyensúlyozottabb hatást fog gyakorolni a vállalatokra, mint a múltban, amikor ezt túlnyomórészt negatívnak tekintették. A vállalatok alkalmazkodnak az idősebb népesség igényeihez, ennek az informatika és az egészségügy a legnagyobb kedvezményezettje.

A kutatás összesíti mintegy 15000 vállalati megbeszélés eredményeit, a legfrissebb felmérést 2019 decemberében 152 elemzőtől kapott 179 válasz alapján állították össze.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nem titkolja: az EP alelnöke szerint „ki kell éheztetni pénzügyileg” Magyarországot

Nem titkolja: az EP alelnöke szerint „ki kell éheztetni pénzügyileg” Magyarországot

Igen, ezt Katarina Barley az Európai Parlament egyik alelnöke mondta a német közszolgálati rádiónak.

Vidnyánszky bejelentette, hogy kik lesznek az új rektorhelyettesek az SZFE-n

Vidnyánszky bejelentette, hogy kik lesznek az új rektorhelyettesek az SZFE-n

Novák Emil filmrendező lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettese, Zalán János színész, producer pedig oktatási rektorhelyettesként dolgozik csütörtöktől – jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke az M5-ön.

Közös nyilatkozatban reagált Lengyelország és Magyarország az EB jelentésére

A közlemény szerint a bizottság 2020-as jogállamisági jelentése komoly aggályokat vet fel annak koncepciójával, módszertanával, forrásaival és tartalmával kapcsolatban, ezért nem szolgálhat alapul a jogállamisággal kapcsolatos bármilyen további vitához az Európai Unióban.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

A nap amikor bejelentették, hogy hatalmas béremelésre számíthatnak az orvosok, amikor a szenátus másodszor is megszavazta, hogy Trianon napja legyen ünnep Romániában és amikor elkészült az Európai Bizottság valótlanságoktól hemzsegő jogállamisági jelentése.

5,3 milliárdot kap a Fradi a BL-be jutásért 

5,3 milliárdot kap a Fradi a BL-be jutásért 

A Ferencváros több mint 25 év után jutott ismét a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A klubcsapat ezért mindössze 15,25 millió euróra számíthat az európai szövetségtől, ami 5,3 milliárd forintnak felel meg. 

Meddig diktálják még civilek az európai politikát?

Meddig diktálják még civilek az európai politikát?

Sokadszor derült ki, hogy tagállamok sorsát, jövőjét meghatározó uniós értékítéletek, döntések civil szervezetek, NGO-k információira alapoznak. De mitől „civil” valami? Attól, hogy nem kormányzati? Attól még vannak a működésének finanszírozói, akiknek az érdekeit ki kell szolgálni. Ez most már mindig így lesz?! Európa jövőjét olyanok alakítják majd, akiket kormányokon felül álló üzleti befektetők fizetnek?!

Az EB adatai szerint kimagasló a közbeszerzések átláthatósága Magyarországon

Az EB adatai szerint kimagasló a közbeszerzések átláthatósága Magyarországon

Érdekes...pedig az Európai Bizottság szerint problémák vannak hazánkban a jogállamisággal kapcsolatban. Most akkor hogy is van ez?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére