Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A sivalkodás nem fogja megmenteni a Földet

Horváth Zsófia

2018.11.11. 13:05

Liberális eszközökkel nem lehet a klímaváltozással szembeszállni.

Nagyjából kéthetente kijön egy halálsikolyszerű új kutatás vagy elemzés, ami szerint már rég túl vagyunk azon a ponton, hogy megmenthetnénk a Földet. A klímaváltozás és az azt gyorsító extrém környezetszennyezés miatt belátható időn belül kritikus állapotba kerül a Föld víztartaléka, egyre több terület sivatagosodik el és ellepnek minket a jégsapkából kiolvadt vírusok és baktériumok. Bár a libsi zöldek csak ezt a szeletét hajlandóak észrevenni a klímaváltozásnak, ugyanezen kutatások szerint mielőtt mindez megtörténne, klímamenekültek százmilliói lepik majd el Európát is. Õk pedig a vízért jönnek és a túlélésért, ami előre nem látható, de talán végzetes konfliktusokhoz vezethet.

A migránskérdéssel bizonyos szintig még gyakorlati eszközökkel is szembe lehet szállni – a kerítés például láthatóan az elmúlt évek tömegei ellen jól működött –, a százmilliós invázió elleni védekezés már testtartás kérdése. Ami biztosan nem a megoldás felé visz, csak céltalan sivalkodás, az a ligetvédőkhöz hasonló erdőkben sátrazás, elkorhadt kivágandó fák emberlánccal való védelmezése és a szívószálak démonizálása. A klímaváltozás ügyét a progresszív baloldal sajátította ki magának, mintha a Föld megóvása egyedül őket érdekelné.

A liberális eszközök itt nagyjából ugyanolyan értelmetlenek, mint bármilyen más téren.

Hangos sivalkodás, hogy ez nem mehet így tovább, a látszat kedvéért, a krízisben legkevesebb szerepet játszó szívószál eltüntetése az összes vendéglátóhelyről, majd ítélkezés azokról, akik mégis árulják. Még mindig divat kivágandó fák köré láncolni magukat, és még mindig nem értik, miért elemi fontosságú az évente elképesztő vadkárt okozó, csillogó szemű őzikék kilövése. Az utóbbi időben itthon a ligetvédők csoportja volt hangos, mert valamiért nehezményezik, hogy háromszor annyi fa lesz a Városliget területén, mint azelőtt volt.

Gondolkodás nélküli felszínes frázispufogtatás és hangulatkeltés: ez a liberális módszer a valódi problémák ellen. Ezzel szemben a nemzeti elkötelezettségű kormányok élén elég erős vezetők állnak, a jobboldal már többször is bizonyította, hogy képes józansággal a problémára fókuszálni. Képes megvédeni minket a korlátlan globalizmus pusztításaitól, a műanyag zacskókat például már betiltották, de a szennyező óriáscégeket is megbüntetik. A kérdés tehát már rég nem az, hogy hiszünk-e a klímaváltozásban. Hanem, hogy valós megoldásokat választunk-e az ellene való harcban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére