Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nemzetközi befektetőknek is bejön a magyar zöld program

888.hu - MTI

2020.06.02. 21:15

Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem iránt.

Magyarország az Európai Unióban az elsők között bocsátott ki zöld kötvényt 1,5 milliárd euró értékben – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy 15 éves futamidejű kötvényekből befolyó források kizárólag „zöld” beruházásokra használhatók fel.

A kötvény kibocsátásával egyértelmű üzenetet küldtünk a piacok felé Magyarország környezetvédelmi elkötelezettségéről – hangsúlyozta a tárcavezető.

Ismertetése szerint az euróban kibocsátott zöld kötvény az első lépés egy új befektetői réteg felé.

Magyarország az Európai Unióban az elsők között bocsátott ki zöld kötvényt 1,5 milliárd euró értékben. A 15 éves...

Posted by Varga Mihály on Tuesday, June 2, 2020

Varga Mihály hozzátette: az, hogy közel 7,7 milliárd euró értékben adtak be ajánlatot a befektetők az első magyar zöld kötvényre, azt jelzi, hogy továbbra is bíznak Magyarországban és a magyar gazdaságpolitikában

A gazdaság újraindítása érdekében hozott kormányzati intézkedések összhangban vannak a koronavírus-járvány előtt megfogalmazott célokkal – magyarázta a tárcavezető.

A miniszter szerint a zöld kötvény olyan államkötvény, amelynek forrásait igazoltan környezetvédelmi, klímavédelmi fenntarthatósági célokra kell fordítani.

Mint mondta, olyan projektek finanszírozására fordítják a befolyó összeget, amelyek összhangban vannak a magyar klímastratégiával. Ilyen projektek például az üvegházhatású gázok alacsonyabb kibocsátásával járó közlekedést, a vizek fenntartható használatát és védelmét, a hulladékcsökkentést, valamint az egészséges ökoszisztémák védelmét szolgáló beruházások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére