Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A helsinki önkormányzat a klímahiszti miatt nem szolgál fel több húst

888.hu

2021.11.05. 18:00

Helsinki önkormányzata úgy döntött, hogy a klímavédelmi csoport vezetőjének ajánlására a jövő évtől kezdve nem szolgál fel húst a városi rendezvényeken.
A finn főváros önkormányzata a hivatalos rendezvényeken többé nem szolgál fel hústermékeket, csak szezonális vegetáriánus ételeket és halat.

A kávé és a tea esetében a tehéntejet zabalapú „tej” fogja helyettesíteni. Emellett eldobható edényeket sem használnak többé.

Johanna af Hällström, a város klímavédelmi csoportjának vezetője az YLE közszolgálati műsorszolgáltatónak beszélt az új politikáról. Elmondta:

Ez az egyik módja annak, hogy csökkentsük az élelmiszerek éghajlatváltozásra gyakorolt hatását és a város által felhasznált természeti erőforrások mennyiségét.”

Az YLE szerint Helsinki azt is célul tűzte ki, hogy 2025-re a felére csökkentse a tej- és hústermékek felhasználását. A műsorszolgáltató megjegyezte, hogy 2019-ben a finnek évente mintegy 167 kiló húst fogyasztanak, míg 1960-ban még kevesebb mint 88 kilót. Szakértők, például Mikael Fogelholm, a Helsinki Egyetem táplálkozástudományi professzora szerint nincs egyszerű módja a fogyasztás csökkentésének, mivel a húsnak meghatározó szerepe van a finn étkezési kultúrában.

Helsinki városának lépése alig egy hónappal azután történt, hogy a Cambridge-i Egyetem jelentése az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében az olyan élelmiszerek drágítására szólított fel, mint a hús és a tejtermékek.

Az olyan beavatkozások, amelyek csökkentik az egészségtelen, nem fenntartható opciók megfizethetőségét, és növelik az egészségesebb, fenntartható opciók megfizethetőségét, szintén segítenék a lakossági magatartás megváltoztatását”

– áll a jelentésben, amely szerint a kormányok adókkal és ármechanizmusokkal befolyásolhatnák a lakosságot. „Emeljük a szén-dioxid-intenzív élelmiszerek, köztük a feldolgozott és vörös húsok, a tejtermékek és az ultrafeldolgozott élelmiszerek árát” – áll a jelentésben, amely a növényi alapú termékek árának csökkentése mellett érvel – írta a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére