Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenkét éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség

Sümeghi Lóránt

2016.05.26. 12:58

A februártól áprilisig tartó idõszakban tizenkét év után elõször csökkent 6 százalék alá a munkanélküliségi ráta Magyarországon. A foglalkoztatási arány is csúcson jár: a 15-74 éves népesség több mint 57 százaléka vállalt munkát ebben az idõszakban.

A februártól áprilisig tartó időszakban tizenkét év után először csökkent 6 százalék alá a munkanélküliségi ráta Magyarországon. A foglalkoztatási arány is csúcson jár: a 15-74 éves népesség több mint 57 százaléka vállalt munkát ebben az időszakban. 

A Portfolio gazdasági lap szerint idén február és április között 150 ezer fővel több lett a foglalkoztatottak száma Magyarországon, mint tavaly ilyenkor. A munkanélküliek száma közben 265 ezer főre apadt, amely több mint 70 ezerrel alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

A közmunkások száma 215 ezer fő volt ebben az időszakban, amely a foglalkoztatottak öt százalékát jelenti, így összességében továbbra is szépen bővül a foglalkoztatottság Magyarországon. Még közmunka nélküli is tavaly május-július óta stabilan 4 millió fő feletti volt a foglalkoztatottak tábora.

(Portfolio)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére