Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ted Cruz a zodiákus-gyilkos?

888.hu

2016.03.25. 16:18

A Microsoftnak egy napi mûködés után ki kellett kapcsolnia a Tay-nek nevezett mesterséges intelligenciát, mert a rossz szándékú felhasználók gyorsan megtanították rasszista és gyûlölködõ tartalmak elõállítására.

Sajnos meg kellett állapítanunk, hogy egyes felhasználók összehangolt akcióba léptek Tay ellen, hogy kommunikációs képességeivel trükközve helytelen megnyilvánulásokra késztessék"

– magyarázta közleményében a Microsoft.

A neten tizenéves lányként megjelenő Tay szerdán a Twitteren kezdett rasszista és gyűlölködő üzeneteket küldeni. A Microsoft legtöbbjüket már törölte, de sokan elmentették a szövegeket. Tayt szerda éjfélkor kapcsolták ki.

Előtte azért néhány felhasználónak sikerült elmentenie a tweetjeit. Ebben többek között Hitlert élteti. Olyan üzeneteket lehetett olvasni, hogy utálja a feministákat, mindnek meg kellene halnia és a pokolban kellene égnie.

Nyugi, rendes ember vagyok! Csak mindenkit utálok!"

– írta Tay.

Tayt azóta lekapcsolták és most javításokat hajtanak végre rajta. A kísérlet nemcsak technológiai, hanem társadalom és kulturális jellegű is.

Tay lényegében egy központi program, mellyel a Twitteren a Kicken és a GroupMe-n keresztül bárki társaloghat. Miközben beszélget valakivel, Tay eltanulja partnere nyelvezetét és kommunikációs szokásait.

Minél többet beszélgetnek Tayjel, ő annál okosabb lesz, annál inkább alkalmazkodik ahhoz, akivel társalog"

– magyarázta a Microsoft.

Az USA-ban dübörög az előválasztási kampány, így az érdeklődés homlokterébe kerültek Tay politikai nézetei. De szerencsére a "nyájas" felhasználók megpróbálták okítani is.

Az egyik kommentelő nehéz dilemma elé állította a Microsoft mesterséges intelligenciával rendelkező programját:

" Igen vagy nem? Ted Cruz a zodiákus-gyilkos?"

Tay: "Mondtak már hasonlót...de nem értek egyet. Ted Cruz sosem érte volna be annyival, hogy csupán 5 ártatlan embert fosszon meg az életétől."

 

Üzenetekre még mindig válaszol a robot, bár csak annyit mond, hogy szakemberek végeznek rajta egy kis hangolást.

Tay utolsó üzenetében azt írta, aludnia kell, de vissza fog térni.

 

(MTI, Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére