Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szinte bagóért lehet buszozni Dél-Amerikát átszelve

Nagy Gábor

2016.01.31. 17:48

A világ leghosszabb autóbuszjárata indult meg a hétvégén a perui fõváros, Lima és a brazíliai Rio de Janeiro között.
A Csendes- és az Atlanti-óceán közötti 6200 kilométeres utat az autóbusz mintegy 102 óra alatt teszi meg. Az emeletes busz kapacitása 56 fő, a jegyár pedig mindössze 57 500 forintnak megfelelő összegbe kerül.
Már most megéri, pedig még csak most jönnek a részletek...

A buszon két sofőr teljesít szolgálatot, akik 4-4 óránként váltják egymást az Amazonas vidékén és az Andokon át vezető hosszú és kalandokkal teli úton. Az utazás alatt naponta mindössze kétszer tartanak étkezési és pisi-kaki szünetet, igaz a tankolásokon kívül.

A világ leghosszabb autóbuszjárata úgy jött létre, hogy az eddig Lima és Sao Paulo közlekedő távolsági járat vonalát egészen Rióig meghosszabbították. Az autóbuszjárat üzemeltetője, az Ormeno busztársaság szerint sehol máshol nincs a világon ilyen hosszú menetrend szerinti közvetlen járat, ugyanis Dél-Amerikában eddig a Lima-Caracas és a Lima-Sao Paulo számított leghosszabbnak. A leghosszabb buszjárat a távot ráadásul aszfaltozott úton teszi meg, mivel Brazília és Peru között már jó pár éve megépült a Transocéanica. Egyébként erről az útról jutnak el más buszjáratok a világhírű inka romvároshoz, a Machu Pichuhoz is. Szóval átszállással akár oda is elérhet a kalandor...

A kontinensen elég fejletlen a vasúthálózat, így a repülőgép mellett az autóbusz a legfontosabb közlekedés eszköz.

Szóval, kalandra fel, a "Gyaloglás vége"

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére