Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Startupokon alapul a magyar innováció

Bertha László

2016.03.28. 11:38

A gazdasági, politikai és tudományos vezetõk szerint Magyarországnak, illetve a régiónak is hatalmas esélyt jelenthet a kutatás-fejlesztés és az innováció.

A gazdasági, politikai és tudományos vezetők szerint Magyarországnak, illetve a régiónak is hatalmas esélyt jelenthet a kutatás-fejlesztés és az innováció derül ki az Antall József Tudásközpont legfrissebb felméréséből.

Az innováció kulcsfontosságú az ország és a közép-európai régió gazdaságának fejlődése szempontjából. Ennek apropóján az Antall József Tudásközpont (AJTK) több mint 200 iparági, szakpolitikai, illetve tudományos vezetőt kérdezett meg. A think.BDPST innovációs konferenciát is megszervező Tudásközpont kutatásában a válaszadók kilenctizede úgy véli, meghatározó a kutatás-fejlesztése, illetve az innováció szerepe a magyar gazdaság szempontjából, több mint harmaduk egyenesen kiemelt fontosságúnak ítélte ezeket a területeket. A megkérdezett szakértők 40 százaléka az innováció társadalmi hatását is különösen lényegesnek vélte.

A válaszadók szerint Magyarország jól áll a doktori végzettségek és a startup-vállalkozások szempontjából, de az innováció-technológiai szektor árbevételét, költéseit, illetve az innovatív eszközök nemzetközi piaci jelenlétét tekintve még komoly fejlődésre van szükség. A megkérdezettek 40-40 százaléka válaszolt úgy, hogy inkább vagy kevésbé tartják innovatívnak Magyarországot, sereghajtónak azonban 3 százalékuk tartja az országot.

A leginkább innovatívnak tartott hazai iparágak közül a lista élén a biotechnológia/gyógyszeripar, a design, a szoftverfejlesztés és az orvosiműszer-gyártás áll – az egészségügyi területet a válaszadók közel harmada sorolta a legújítóbb területek közé.

A hazai innováció hajtóerői közül a megkérdezett vezetők leginkább a felsőoktatás minőségét, illetve a magyar emberek innovatív hozzáállását és a magyar kultúra innovatív erejét emelték ki (23-23 százalék). Az innovációs szektor hajtóerejének egyértelműen a fiatal tehetségeket és a startupokat látják a szakemberek; közel 60 százalékban sorolták az említett két kategóriát a lista élére.

(AJTK)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ilyen volt a nyár legmenőbb fesztiválja

Ilyen volt a nyár legmenőbb fesztiválja

Remek cseh sörök várták az érdeklődőket a WestEnd tetején a múlt héten.

Bécs a sivalkodók fővárosa

Ezúttal a Soros-egyetem rektora sivalkodott egy nagyot.

A klímahisztéria globális szektája

A klímahisztéria globális szektája

A klímahisztéria szektájának ügye nem a környezetvédelemről szól. Ez egy politikai mozgalom, aminek éppúgy megvannak a todományos alapjai, mint a történelmi és dialektikus materializmusnak vagy a felvilágosodás észkultuszának.

Már megint Koránt osztogattak Bécsben

A város FPÖ-s alpolgármestere azonnali fellépést követel, a bevándorláspárti városvezetés megengedőbb.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére