Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Snowden: veszélyes megbíznunk a Facebookban

Tóth Dalma

2016.11.17. 18:58

Az NSA egykori munkatársa szerint veszélyes dolog csak a Facebookra hagyatkozni, ha információkat akarunk szerezni.
KALIFORNIA, 18:58

Az NSA egykori munkatársa szerint veszélyes dolog csak a Facebookra hagyatkozni, ha információkat akarunk szerezni.

Snowden szerint több forrásból is kellene tájékozódnunk, ha hírekről van szó. A számítógépes szakember a Kaliforniában megrendezett Fusion’s Real Future Fair konferencián jelentkezett be telepresence robotján keresztül – írja az RT.

A Facebookot az elmúlt egy hétben több kritika is érte, mivel többen úgy vélték, hogy Donald Trump a közösségi oldalnak köszönheti, hogy megnyerte az amerikai elnökválasztást. A kritikusok ezt azzal indokolták, hogy a Facebookon sok hamis hír jutott el a felhasználóhoz, amik befolyásolhatták őket a szavazáson.

Snowden szerint ezt az állítást nem lehet egyértelműen igazolni, de egyik cégnek sem kellene akkora erővel bírnia, hogy hatással legyen a felhasználók gondolkodására. Hozzátette, ha tényleg a közösségi oldal befolyásolta az embereket, elkeserítő, hogy az szavazókat ilyen könnyedén meg lehetett vezetni.

 

Nem szükséges szerintem részleteznem, hogy mennyire veszélyes egy olyan cég, amelynek akkora hatalma van, hogy képes megváltoztatni a gondolkodásmódunkat.”

– mondta Snowden.

A számítógépes szakember nagy problémának tartja, hogy a Facebooknak nincsen vetélytársa. Alternatívák hiányában, hatalmas előnye van a közösségi oldalnak. Hozzátette, hogy ez azért is gond, mert ha rossz döntést hoznak, azt mindenki elszenvedi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére