Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengeteg legális gyerekházasság történt az USA-ban

Tóth Dalma

2016.07.05. 15:28

2004 és 2013 között összesen 4500 tizennyolc év alatti gyermek házasodott össze az USA egyik tagállamában, Virginiában.

Múlt héten viszont megváltoztatták azt törvényt, ami eddig megengedte a 12 vagy 13 éveseknek is, hogy megházasodjanak, ha a szüleik beleegyezésüket adták vagy, ha a pár gyermeket várt.

A változtatást az emberek örömmel fogadták. Az aktivisták szerint a hosszú harc után végre Virginia is megérkezett a 21. századba. A módosításra azért volt szükség, hogy visszaszorítsák a kényszerházasságokat, az embercsempészetet és a házasságként álcázott nemi erőszakot.

Idén más államokban többek között Kaliforniában, Marylandben, New Jersey-ben és New York-ban is hasonló törvénymódosító javaslatokat adtak be.

A változtatások értelmében a házasságkötő feleknek be kell tölteniük a 18. életévüket. A tinik abban az esetben házasodhatnak meg 16 évesen, ha azt a bíróság jóváhagyta. A szülők beleegyezését és a terhességet, mint házasságkötési indokot teljesen megszüntették.

Az aktivisták szerint a korábbi törvény támogatóan állt a gyerekházasságokhoz, ráadásul a megrontók el tudták kerülni a rendőrségi nyomozást, ha összeházasodtak az áldozatukkal.

Reméljük, hogy a törvényalkotók fel fognak figyelni Virginiára, egyfajta figyelmeztetésképpen, és levonják a megfelelő következtetéseket a tekintetben, hogy miképp járulhatnak hozzá a törvényeink a kényszer gyerekházasságokhoz.”

 - mondta Jeanne Smoot aktivista.

Jill Holtzman Vogel republikánus szenátor akkor figyelt fel a gyerekházasságokra, amikor a segítségét kérték Észak-Virginia egyik kerületében, miután egy 50 éves férfit azzal gyanúsítottak, hogy lefeküdt egy középiskolás lánnyal. A férfi rávette a szülőket, hogy egyezzenek bele a házasságba, így végül elvette a lányt és elkerülte a felelősségre vonást. Ráadásul ennek a bizonyos férfinak ez már a második ilyen eset volt az életében. Korábban is ugyan ezt a taktikát alkalmazta, de előző feleségétől már elvált.

Most házasok és ez nem számít bűncselekménynek. A lány otthagyta a középiskolát. Az élete félrecsúszott.”

– mondta Vogel.

Ha a gyerekek megházasodnak, 50 százalékkal csökken annak az esélye, hogy befejezik a középiskolát, és négyszer kisebb az esélye annak, hogy egyetemre mennek. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak is, hogy korábban születik gyerekük. Ha a nő 18 éves kora előtt házasodik meg, sokkal nagyobb az esélye arra, hogy megüti a férje, mint ha 21 éves vagy annál idősebb korában mondta volna ki a boldogító igent.

A világon az országok 88 százalékában a legális házasságkötéshez be kell tölteni a feleknek a 18. életévüket.

Amerikában az államok saját maguk szabályozzák a házasságkötési törvényt. Az USA-ban még mindig létezik hat állam, ahol 16 éves kor alatt legálisan megházasodhat a gyerek a szülők beleegyezésével.

Idén Coby Persin készített egy társadalmi kísérletet a témával kapcsolatosan. A kísérletben a New York-i Times Square-n egy 65 éves férfi fényképezkedett a 12 éves újdonsült feleségével. Érdemes megnézni az emberek reakcióját, amikor meglátják, mi történik. Sokan nem is tudják, hogy Amerikában legális az, ha egy idős férfi egy kislányt elvesz feleségül.

Azért készítették ezt a kísérletet, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a világon évente 33 000 lányt kényszerítenek házasságra.

New York-nak nem kellene támogatnia azt, hogy egy gyerek hozzámenjen egy idősebb emberhez, de ez a világ más részein sem elfogadható"

- mondta Coby Persin.

(Independent)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére