Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Online pénztárgépek a diszkóban és a konditermekben

888.hu

2016.03.22. 18:38

További ágazatokra terjesztik ki az online pénztárgép kötelezõ használatát.

Az intézkedéstől a kormány a gazdaság további fehéredését várja, becslések szerint az államkassza az újabb 30 ezer online pénztárgép üzembe helyezésével mintegy 20-30 milliárd forinttal magasabb bevétellel számolhat. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a keddi sajtótájékoztatón jelentette be az intézkedést.

2016. szeptember 30-tól a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást, a plasztikai sebészeti tevékenységet végzőknél, a diszkót, illetve táncteremet működtetőknél, a ruházati tisztítóknál és a különböző, fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat nyújtóknál lesz kötelező az online pénztárgép használata. Jövő év január 1-jétől a pénzváltók is csatlakoznak az online rendszerhez.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a feketegazdaság visszaszorításában jelentős szerepet játszottak az online pénztárgépek. Jelenleg 217 ezer online pénztárgép üzemel az országban, többek között a kereskedelmi egységekben, benzinkutaknál, a gyógyszertárakban, a vendéglátó üzletekben és a szállodákban.

2014-ben az online kasszarendszernek köszönhetően mintegy 150 milliárd forint, 2015-ben további mintegy 60 milliárdos adóbevétel többlet keletkezett. A miniszter szerint az így keletkező adótöbblet teremti meg az alapját a további adócsökkentéseknek.

Sikeresnek tűnik a taxisok Uber elleni lázadása: 2017. január 1-jéig új rendszert fognak kialakítani és az autókba szerelt online pénztárgépek helyett a taxitársaságoktól kapna információt az adóhatóság.

A kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy a kaphatnak-e támogatást a pénztárgépek megvásárlásához az érintettek. A mostani helyzet egyébként eltér az online pénztárgép első bevezetésétől, hiszen most verseny van a piacon a különböző gyártók között.

Az, hogy a kormány melyik szektorra terjeszti ki az adóhatósághoz bekötött pénztárgépek használatát, mindig attól függ, hogy az adott szektorban az átlagnál magasabb-e az eltitkolt jövedelem aránya. A fodrászok és a kozmetikusok a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával történt egyeztetés után kimaradtak ebből a körből.

A feketegazdaság visszaszorítása jegyében a kormány a készpénzforgalom szűkítésére készül, azaz egyre inkább a bankkártyás vagy elektronikus úton történő fizetést fogják preferálni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére