Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugatról kapott sallert Törökország

Nagy Gábor

2017.01.28. 10:28

Megvonta Törökországtól a befektetési ajánlású szuverén devizaadós-besorolást a Fitch Ratings, elsõsorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a legutóbbi idõszak politikai és biztonsági fejleményei kikezdték a török gazdaság teljesítményét és az intézményrendszer függetlenségét.

A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy a devizában fennálló hosszú lejáratú török államadósság osztályzatát az eddigi "BBB mínuszról" egy fokozattal "BB pluszra" (tehát befektetésre nem ajánlott szintre) rontotta.

A cég a helyi valutában kibocsátott török szuverén adósság-kötelezettségek besorolását az eddigi "BBB mínusz" szinten megerősítette. Az osztályzatok kilátása stabil.

A hitelminősítő indoklásában azt írta, jóllehet a politikai környezet stabilizálódására van esély, továbbra is fennmaradnak a jelentős biztonsági problémák. Ott van például az alkotmányos reformfolyamat – amely sok tekintetben diktatúrára hajaz, ott vannak a médiára is kiterjedő tisztogatási hullámok, a közelmúltban pedig megszaporodtak a nagyszabású terrorcselekmények is.

A Fitch pénteki bejelentése nem érte váratlanul a nemzetközi piacokat, korábban a Moody's Investors Service és a Standard & Poor's már korábban visszasorolta a török adósosztályzatot a befektetésre nem ajánlott kategóriába.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére