Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyolc év, ami rosszabb volt, mint 2016

Kékes Viki

2017.01.02. 15:58

Fel a fejjel, volt már rosszabb is.

2016 utolsó napjaiban a berlini és az isztambuli terrortámadás, George Michael, Carrie Fischer és Debbie Reynolds halála miatt csak tovább erősödtek azok a vélemények, miszerint a valaha volt legborzalmasabb év volt a tavalyi esztendő. Ha kicsit hosszabb távon vizsgáljuk, gyorsan kiderül, hogy korántsem volt olyan szörnyű a 2016-os év.

1348

A fekete halál évében összesen mintegy másfél millió embert gyilkolt meg a pestis, köztük Anglia lakosságának csaknem felét, Norvégia lakosságának 60 százalékát, valamint további 200 millió embert Európában és Ázsiában.

1492

Sokak számára 1492 csupán az az év, amikor Kolumbusz Kristóf felfedezte Amerikát. Az amerikai őslakosok számára azonban ez az év volt a vég kezdete: 80-90 százalékuk halt meg a hódítók által behurcolt európai betegségek miatt.

1666

1665-ben a fekete halál ismét felütötte a fejét Angliában. Az újabb pestisjárvány London lakosságának negyedét gyilkolta meg. Amikor a város kezdett újra talpra állni, tűzvész tört ki egy pékségben 1666 szeptember 2-án. A tűz a szárazság, az erős szél és a városi hatóságok hanyagsága miatt gyorsan terjedt. A nagy londoni tűzvész során mintegy 70 ezer otthon semmisült meg.

1919

Az 1918-1920 között tomboló spanyolnáthajárvány 500 millió embert fertőzött meg, és mintegy 50-100 millió embert, a világ lakosságának 3-5 százalékát gyilkolta meg. 1919-ben, hat hónappal az első világháború befejezését követően írta alá Németország a versailles-i békeszerződést, amely — szigorú feltételei és igazságtalansága miatt — történészek szerint Hitler hatalomra jutásának egyik közvetlen előzménye volt.

1933

Ez az év volt a nagy gazdasági világválság legrosszabb éve. A munkanélküliség elérte a 25.2 százalékot, azaz minden negyedik embernek nem volt munkája. Adolf Hitler Németország kancellárja lett és megnyitotta az első koncentrációs tábort Dachauban.

1942

A második világháború ezidáig az emberiség legnagyobb és legtöbb halálos áldozattal járó fegyveres konfliktusa volt. Kezdetben javarészt a tengelyhatalmak győzedelmeskedtek a csatákban, majd 1942-ben mind a keleti, mind a csendes-óceáni, mind az afrikai fronton a szövetségesek törtek előre, és végül a tengelyhatalmak teljes vereséget szenvedtek. Az európai, ázsiai és afrikai földrészen vívott harcokban közel hetven nemzet vett részt, ennek következtében több mint 73 millióan vesztették életüket, beleértve a megölt civileket és az elesett katonákat is.

1994

A ruandai népirtást főleg két hutu milícia, az Interahamwe és a Impuzamugambi követte el körülbelül 100 nap alatt, 1994. április 6-ától július közepéig. 100 nap alatt legalább 500 000 tuszi és több százezer mérsékelt hutu vesztette életét.

2001

A 2001. szeptember 11-i terrortámadásoknak súlyos és azonnali következményei voltak, amelyek hatásait a mai napig érzékeljük. A 2996 halálos áldozattal járó merényletek alapvetően formálták át a világot.

(The Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére