Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs megállás: irtózatosan pörög a turizmus

Bokor Gábor

2017.03.21. 14:09

Mindenki ide akar jönni.

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataiból egyértelműen látni, hogy az elmúlt évek jó adatai után idén is folytatódik a trend, miszerint egyre több turista érkezik hazánkba. Ezen felül a magyarok is egyre többet utaznak, a hazai szállodák legnagyobb örömére.

Az év első hónapjában csaknem tíz százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma.

Idén öt hosszú hétvége lesz, amelyeken szinte kivétel nélkül tele lesznek a szállodák. Virághné Bálint Mária, a zalakarosi Hotel Aphrodité, valamint a Venus Superior igazgatója szerint már a téli időszakban is több vendég volt, mint egy évvel korábban.

Hétköznap jellemzően külföldi, így osztrákok és német vendégeink vannak, a magyar családok hétvégére szoktak megérkezni”

– fogalmazott az igazgató.

Idén januárban csaknem tíz százalékkal nőtt a hotelek és szállodák forgalma. Amíg a belföldi vendégek több mint öt és fél, addig a külföldiek csaknem 14 százalékkal több időt töltöttek el a hazai szálláshelyeken – írja a Hirado.hu. A Szép Kártya is egyre népszerűbb, januárban csaknem egymilliárd forint értékben költöttek a vendégek és minden negyedik foglalás Szép kártyával történt.

"Belföldi szállásadók arról számoltak be, sőt a kártyakibocsátók adatai is azt mutatják, hogy mind a feltöltés, mind a költés megfelelő mértékben alakult. A május 31-i kritikus dátum, hiszen a Szép kártyákra feltöltött összegek elköltésére fel kell hívni a lakosság figyelmét" – mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke.

A szakértők szerint az év további részében is hasonlóan jól fognak alakulni az adatok, mivel már most dupla annyian foglaltak nyárra szállást, mint egy éve.

Már a március 15-i ünnepnap alapján feltételezhető, hogy nagyon sokan mennek el majd el kikapcsolódni az idei hosszú hétvégéken"

– vélekedett Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezető igazgatója.

Az idei esztendőben szép számmal lesznek belőlük, a következő négynapos hétvége húsvétkor lesz, majd utána Pünkösdkor három darab háromnapos hétvége lesz mindenki legnagyobb örömére. Október 23-a hétfőre esik idén, így akkor is lesz egy hosszú hétvégénk, majd azután pedig karácsonykor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére