Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tesz vallomást a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

Kékes Viki

2016.12.07. 11:28

P. László mindent tagad és bocsánatkérésre vár.

Nem tesz vallomást a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, mert nincs mondanivalója. Azt állítja nem ő követte el a bűncselekményt. Az apja szerint arra vár, hogy elfogják a valódi tettest és elnézést kérjen tőlük a hatóság.

P. László ügyvédje a Magyar Időknek azt mondta, hogy 

nem ő követte el a terhére rótt bűncselekményt, így nem is tud róla érdemben nyilatkozni; ha nincs miről vallomást tennie, akkor csak egyet tehet, hallgat. Õ egyébként azt mondta: kérdezhetik a nyomozó ügyészek, ám olyanról nem tud beszámolni, amiről nincs tudomása."

Brunner Tamás azt is megerősítette, hogy a védelemnek és a gyanúsítottnak átadott közel háromezer oldalnyi irat egyetlen közvetlen bizonyítékot sem tartalmaz. Ugyanakkor nem cáfolta azokat a lapinformációkat, amelyek a közvetett bizonyítékokról szóltak. Ezek szerint P. László IP-címéről rendelték meg egy vidéki szaküzletből a pokolgép indítására használt kapunyitó távirányítót, valamint a robbanótestet a gyanúsított hátizsákjában szállították a helyszínre, a zsák maradványain az ő DNS-e van, csakúgy mint a távirányító fogadóelektronikájának maradványain.

A nemzetbiztonsági bizottság többször is zárt ülésen tájékozódott az ügyről. Németh Szilárd alelnök azt mondta, biztosak abban, hogy a hatóságok a tettest fogták el.

Szep­tember 24-én 22 óra 40 perc körül szögesbombát robbantott egy férfi a Teréz körúton a Király utca sarkához közel. A támadás célpontja egy rendőrjárőr volt, a járőr hölgy tagja életveszélyes, férfi bajtársa súlyos sérüléseket szenvedett. Október 19-én Keszthelyen elfogták P. Lászlót, aki azóta is tagadja, hogy ő robbantott volna, ám az előzetes letartóztatása február 21-ig tart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére