Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem engedtek be egy macskát Új-Zélandra

Pörge Béla

2016.12.22. 10:13

Macskájával együtt visszaküldtek Új-Zélandról Kanadába egy turistát, aki az elõírások megkerülésével, a kézitáskájába rejtve akarta becsempészni házi kedvencét a szigetországba.

A Vancouverből érkezett nő sáros csizmával jelentkezett vámvizsgálatra az aucklandi repülőtéren, ahol a lábbeli után át akarták világítani kézipoggyászát is. A vakációra érkező utas vonakodott átadni a táskáját, végül bevallotta, hogy Bella nevű négyéves cicáját rejtegeti benne — írja az MTI.

A csempészési kísérlet miatt a nőtől megtagadták a belépési engedélyt Új-Zélandra és kötelezték, hogy a legelső járattal hagyja el az országot.

A biobiztonsági ellenőrzésekért felelős alapanyagipari minisztérium szóvivője ostobának, felelőtlennek és veszélyesnek nevezte a macskacsempész viselkedését.

A betegségek és paraziták behurcolásától tartó új-zélandi hatóságok csak nagyon szigorú feltételekkel engedélyezik kutya vagy macska bevitelét és csak bizonyos országokból, ebben az esetben is legalább tíz napot karanténban kell tölteniük az állatoknak.

A nő, aki elmondása szerint egy jó kis vakációt akart eltölteni férjével Új-Zélandon, a repülőgép személyzete és a többi utas elől is sikerrel rejtegette a kézitáskába dugott macskát a Vancouver és Auckland közti 11 ezer 300 kilométeres úton.

Az új-zélandi hatóság szóvivője szerint Bella bizonyára nagyon nyugodt és szófogadó állat, de az is lehet, hogy elkábították valamilyen szerrel. Reméljük, hogy nem!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére