Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem a ruha teszi az embert - illúzió vagy hamis ábránd?

Horváth József György

2016.04.19. 18:58

Nyugaton nyílt titok, hogy a "Hollywood-i" életérzés bérelhetõ nemcsak celebek, de átlagemberek számára is. Ez sok mindent jelent: bérelhetünk autót, ruhát, ékszert vagy bármit, ami hozzá segíthet minket ahhoz, hogy egy olyan oldalunkat hozzuk elõ, amelyre talán nincs is szükségünk az életben való boldoguláshoz.

A mai világban nagy jelentőséget tulajdonítunk a külsőnek, de főként a "fancy” megjelenésnek. Ez azt jelent, hogy a legtöbben akkor érzik sikeresnek és erősnek magukat, ha magukon hordják a médiából és a reklámokból ismeretes holmikat, melyek viselésével azt sugallják: képes vagyok bármire!

Hollywoodban a celebek közt az egyik legjobb példa erre 50 Cent, valódi nevén Curtis James Jackson III, akinek ha végig görgetjük közösségi oldalát, temérdek képen láthatjuk bérelt cuccokkal és szemérmetlenül sok dollár mennyiséggel pózolva. Számos képei között az egyik legfelkavaróbb az, ahol egy húszezresnek megfelelő címletből több milliós összeget rendezget a kezében, mint „ebédpénzt”, a kép címe pedig: Broke, vagyis: pénztelenül.

A rappernek sikerült annyira beleégetnie magát a köztudatba, mint csilliárdos gengszter, hogy tavaly júliusban egy bankrablásnál a helyszínen dolgozó nő 50 Cent-hez hasonlította az elkövetőt. Ez ügyben keresték fel az előadót, aki azt nyilatkozta, hogy ő is béreli ezekhez a fotókhoz mind az autót, mind az ékszert, de akár a ruhákat is!

Amerikában elterjedt, talán már nem is divatnak mondható a luxus tárgyak, kiegészítők és öltözékek bérlése. Marian Rothschild, a „Look Good Now And Always” írója azt mondja, hogy napjainkban az emberek tudatosítják magukban, hogy merre tartanak, mit szeretnének elérni és mit kell ezért tenniük. Amikor elérnek ahhoz a fázishoz, hogy számba vegyék a tennivalókat, akkor a könnyebb utat választva kibérelik azokat a tárgyakat, amelyek azt sugallják: már az vagyok, ami! – Meggyorsítva a cél elérését.

Néhány tanulmány szerint ugyan az amerikaiak többsége csak akkor bérel eleganciát és gazdagságot sugalló eszköztárat, amikor egy nagyobb eseményre készül, például egy állásinterjúra. Kutatók szerint egy ilyen helyzetben az a pályázó előnyt élvez, aki gazdagságot sugároz, mint az, aki szerényebb külsővel jelenik meg. Ugyanakkor a nők esetében ez jelenthet igen komoly kockázatot is: ha egy nőt nő társa interjúztatja és az interjúvolt fél csinosabb, szebb kiegészítőkkel ékelte ki magát, mint az interjúztató gyakran támadásnak vélik. A munkahelyi státusz versenyben szintén hatása van a megjelenésnek: egy jobb megjelenés előbb idézhet elő fizetésemelést is.

Hollywood-ban rengeteg siker sztori terjeng akörül, hogy hány szerencsést segített már közelebb az „amerikai álomhoz” az egy alkalomra megvásárolt illúzió, amely bérelhető akár óra, kocsi, ékszer vagy táska formájában.

Ugyanakkor a fent említett amerikai író, Marian Rothschild abban bízik, hogy idővel mindenki meglátja, hogy fontosabb a saját egyéniségének és eredetiségének megtalálása, mert az lehet számára az igazi bizonyíték, hogy: ő már az, aki!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Epstein éppen a halála előtt két nappal írta alá a végrendeletét

A halála előtt pontosan két nappal írta alá a végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki gyanús körülmények között öngyilkos lett a börtönben.

„There is only one Europe”

„There is only one Europe”

PM Orbán and Chancellor Angela Merkel marked the 30th anniversary of Pan-European Picnic on Monday.

„1989-ben visszatért a remény, hogy a haza újra a magyarok otthona lesz”

„1989-ben visszatért a remény, hogy a haza újra a magyarok otthona lesz”

Az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson Áder János köztársasági elnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott beszédet.

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Csak idén több mint hétezer illegális határátkelést akadályoztak meg a boszniai hatóságok

Az idei esztendőben már több mint hétezer migránst akadályoztak meg a boszniai hatóságok abban, hogy illegálisan belépjen az országba – közölte Zoran Galic, a boszniai határőrség parancsnoka a Nezavisne Novine című napilappal.

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

A dolgozatot javító tanár szerint a lány obszcén, rasszista és iszlamofób gondolatokat vetett papírra.

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Az eset még múlt hétfőn történt, de csak most hoztak nyilvánosságra részleteket róla.

Szükségszállást nyitottak a Soroksári úti tűzeset rászorulóinak

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a kerület polgármesteri hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére