Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi egy korsó sörrel megelõzhetõek a szív- és érrendszeri megbetegedések

888.hu

2016.05.11. 15:48

A kutatók szerint napi egy korsó sör elfogyasztása csökkenti a szívroham kockázatát.

Olaszországban 150, a témában megjelent kutatás adatait nézték át tudósok. Azt a következtetést vonták le, hogy a nők számára napi egy pohár, a férfiak számára napi két pohár sör elfogyasztása nem növeli semmilyen megbetegedés kockázatát.

A kutatások szintetizálása során az is kiderül, hogy a sör – hasonlóan a borhoz és sok alkoholos italhoz – rendszeres, kis mennyiségű fogyasztása csökkenti a szív megbetegedésének kockázatát.

A szakemberek szerint a jelenség arra vezethető vissza, hogy az alkoholos italokból a szervezetünkbe "jó" koleszterin kerül.

A HDL, a "jó" koleszterin, a felesleges koleszterint kivonja a vérből, és visszaszállítja a májba. A májba jutott koleszterinből többek között epesavak képződnek, amelyek a táplálék emésztését segítik elő.

Azt is megállapítják, hogy a túlzott alkoholfogyasztás miatt számos szerv károsodhat és a jelenség súlyos társadalmi problémákhoz vezet – ami nem meglepő.

Amennyiben valakinél nem áll fenn annak a veszélye, hogy rákos megbetegedést okozhat az alkoholfogyasztás vagy esetleg függőséget, akkor nincs értelme lebeszélni az ivásról azt, aki keveset fogyaszt"

– írják a tanulmányban.

Dr. Annie Britton mindenesetre óvatosságra int. Az egyetemi tanár szerint az alkohol keringési rendszerre gyakorolt jótékony hatását a vizsgálati módszerek miatt túlértékelik.

A tanulmányok összegzése a Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases című szaklapban jelent meg.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére