Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden negyedik fiatal venne új lakást

Bokor Gábor

2016.07.18. 20:58

A K&H legújabb kutatása szerint a fiatalok negyede vásárolna ingatlant, legtöbbjük banki hitelbõl próbálná finanszírozni a vételt.

A K&H legújabb felmérése szerint azok készülnek új otthon vásárlására, akik nem saját tulajdonú lakásban élnek. Az eddigi értékekhez képest jelentősen emelkedett a potenciális lakásvásárlók száma, ez az új otthonteremtési támogatásnak is köszönhető. 

Leginkább a harmincas éveikben járók tervezik, hogy új otthont vásárolnak, a 30–59 év közötti korosztály 13 százaléka biztosan, vagy nagy valószínűséggel ruházna lakásba három éven belül. A bizonytalanok is ugyanennyien vannak, ők ugyanannyi esélyt látnak lakásvásárlásra, mint arra, hogy azt a pénzt másra költik. Leginkább a lakásban élők (a megkérdezettek 20 százaléka), vagy a nem saját tulajdonú ingatlanban élők (a válaszadók 22 százaléka) terveznek vásárlást.

A bank felmérése arra enged következtetni, hogy a vásárlóknak kulcsfontosságú a lakossági hitelek igénybevétele. A megkérdezettek 42 százaléka legalább a lakás felét a bankkal vetetné meg.

A válaszadók csupán harmada oldaná meg önerőből a finanszírozást. 

Idén a megújult családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bevezetésétől kezdve július elejéig az igényelt támogatások összege elérte a 4,2 milliárd forintot a K&H Banknál – ez csaknem 1700 igénylést jelent – és az igényelt támogatások átlagos összege mintegy két és fél millió forint."

– mondta Rajna Gábor, a K&H banki értékesítési hálózatért és támogatásért felelős igazgatója a Magyar Időknek. 

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére