Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megfelelõ bankszámlával, akár hatvanezer forintot is megspórolhatunk

Tóth Dalma

2016.11.03. 18:28

Akár évi 60-70 ezer forintot is spórolhatunk, ha jól választunk bankszámlacsomagot, amiben egy Bankszámlaválasztó alkalmazás lehet segítségünkre.

Ha a számlahasználati szokásainkhoz igazodva választunk bankszámlát, sokat spórolhatunk - írja az Origo.

A Magyar Nemzeti Bank jóvoltából mindenki megnézheti az ingyenes, naprakész online Bankszámlaválasztón, hogy neki melyik csomag lenne a megfelelő. Az összköltségek között - amely magába foglalja a számlavezetés, a bakkártyák és a műveletek együttes díját - akár több tízezer forintos különbség is lehet. A program az ügyfelek bankolási szokásainak megfelelő profil és a lakóhelyük szerinti megye szerint mutatja be a számukra elérhető bankszámla-kínálatot. Pár egyedi bankolási paraméter megadásával az alkalmazás a bankszámlákhoz kötődő havi átlagköltséget is kiszámítja.

Egy átlagos jövedelemmel és bankolási szokásokkal rendelkező középkorú, miskolci fogyasztó számlaköltsége 477 forinttól 6500 forintig terjedhet havonta. Egy pécsi nyugdíjas esetén ez az összeg 440 de akár 6000 forint is lehet.

Kormányrendelet írja elő, hogy október 15-től minden hazai hitelintézet kínálatában kell hogy szerepeljen a banki alapszámla. Az alapvető pénzügyi szolgáltatásokat biztosító alapszámla havi összköltsége 2016-ban - ha az ügyfél nem kér többletszolgáltatásokat - maximum 1575 forint lehet.

Tehát aki még nem rendelkezik bankszámlával annak érdemes tudatosan végiggondolnia, hogy melyik pénzintézetet választja. Aki pedig már rendelkezik fizetési számlával annak érdemes újra megvizsgálnia bankolási szokásait és azok alapján összehasonlítani az egyes számlaajánlatokat. Ha valaki a váltás mellett dönt, annak célszerű előzetesen tanulmányozni a meglévő, illetve a kiválasztott pénzügyi intézmények bankszámlazárási, illetve nyitási előírásait. Egyes pénzintézetek feltételhez köthetik a számlanyitást: lehetséges, hogy bizonyos összeget be kell fizetnünk az új számlánkra, de az is előfordulhat hogy életkorhoz kötik a nyitást. A bankszámlazárásnál pedig rendszerint felmondási idővel és járulékos költségekkel is számolni kell.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére