Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarok Európa legjobb villamosvezetõi

888.hu

2016.04.24. 15:28

Évente kerül megrendezésre a villamosvezetõk Európa-bajnoksága. Ismét a magyarok gyõztek.

A magyar páros 26 csapatot utasított maga mögé a berlini villamosvezető Európa-bajnokságon. Muli Eszter és Harsányi Antal szoros küzdelemben lettek a kontinens legjobbjai, mögöttük a lipcsei Kerstin Wermer-Helmut Nitzschke páros végzett, a harmadik helyet a Ramije Karemani és Jim Kouazan alkotta lyoni kettős szerezte meg. A viadalon 17 ország 26 városa indított csapatot.

A résztvevőknek öt különböző, a hétköznapi szemlélő számára szokatlan versenyszámban kellett összemérni gyakorlati tudásukat: célfékezés a jármű orrával, űrméret-számítás, célfékezés második ajtóval, csatolva közlekedés, majd végül villamos-bowling volt a feladat.

Ezen a videón meg lehet nézni a célfékezéseket, amúgy elképesztő mutatvány. 

A BKV csapata egészen a negyedik szám végéig a második helyen állt, végül látványos bowlingozással érték el a legjobb helyezést. Nem ez az első alkalom, hogy magyarok nyerték a versenyt: először 2012-ben rendeztek villamosvezető Európa-bajnokságot, a drezdai versenyen a szintén budapesti Ledniczki Zsuzsanna - Veperdi Tamás kettős nyert. A budai fonódón felnövő magyarokat semmi sem tudja megállítani. 

(Tramen.eu, Euronews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére