Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jönnek az elektromos rendõrautók

Bokor Gábor

2017.09.29. 08:25

Nemsokára több száz elektromos rendõrautó jelenhet meg a hazai utakon.

Lepsényi István államtitkár tájékoztatása szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium 300 elektromos meghajtású gépjármű beszerzéséről tárgyal a Belügyminisztériummal

A Népszava információi szerint a legtöbb elektromos autót a rendőrség kapná.

A beszerzések lebonyolítására rendelkezésre áll a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság  által mintegy kétszáz e-gépjárműre lefolytatott eljárása. A Belügyminisztérium alá tartozó szervek mindig januárban jelzik, milyen és mennyi autóra tartanak igényt. A tavalyi állapot szerint a flottájukban nem volt teljesen elektromos és hibrid autó.

Bár az elektromos autók károsanyag-kibocsátása nulla, azonban csak pár száz kilométert tudnak megtenni, azonban egyre több villanytöltést is rendelkezésre bocsátó kút van Magyarországon.

A villanyautók nagy előnye, hogy sokkal olcsóbb a fenntartásuk, mint a benzinhajtású társaiknak, valamint sokkal jobban is gyorsulnak.

Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke, aki a Gablini Kft. tulajdonosa is, a lapnak elmondta, hogy az értékesítés folyamata a szokásos rendben történik: több szervezet bejelentkezett tesztelésre, a technikai adatok egyeztetésére.

A vállalat korábban a Magyar Postának és a Fővárosi Vízműveknek szállított nagyobb mennyiségű elektromos kistehergépjárművet. A két állami cég maradéktalanul elégedett a leszállított autókkal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére