Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jön a vihar, riasztást adtak ki az egész országra

888.hu

2016.08.15. 18:08

IDÕJÁRÁS

Szórványos záporok, zivatarok kíséretében gyenge hidegfront vonul át hazánk fölött kedd reggelig. Mögötte kedden a magasban néhány fokkal hidegebb, kissé szárazabb levegő érkezik fölénk.

Egy hidegfront szakadozott felhőzete okoz hétfőn viharokat az ország több pontján. Bár ma még 23-30 fok a csúcshőmérséklet, határozottan őszies jelenség, hogy hajnalra foltokban köd képződhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn  közreadott térképe szerint az alább sárgával jelzett járásokban valószínű, hogy az elkövetkező órákban vihar alakul ki.

Legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében, illetve a Dunántúl nyugati és középső területein számíthatunk zivatarok kialakulására viharos (60-80 km/h) szél és lokálisan jelentősebb mennyiségű (20-25 mm) csapadék kíséretében. Késő estétől leginkább a déli, délnyugati országrészben (Dél-Dunántúl, esetleg Dél-Alföld) lehetséges intenzívebb zivatartevékenység, kisebb területeken esetleg 30 mm-t meghaladó csapadékkal.

 

A viharokat egy hidegfront szakadozott felhőzete idézi elő, ami dél, délkelet felé vonul felettünk. Estig szórványosan várható zivatar, éjszaka azonban már főként a déli tájakon kell többfelé záporra, zivatarra számítani. Utóbbiakat jégeső és viharos széllökések a Nyugat-Dunántúlon és az Alföld keleti, északkeleti részében kísérhetik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére