Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jöhet a nõi Forma-1?

Pörge Béla

2017.10.14. 12:28

Egy nõi tesztpilóta szerint szükség lenne rá, más nõi versenyzõk viszont kiakadtak az ötleten.

Carmen Jorda csütörtökön vetette fel az ötletet, hogy hozzanak létre Forma-1-et a női pilótáknak. Jorda szerint a többi élsportban is külön versenyeznek egymással a nők és a férfiak, ezért nem kellene ennek másképpen lennie a motorsportban sem.

Nem Jorda az első nő a Forma-1-ben, sőt egy hölgy pontszerzője is van már a sorozatnak. Összesen öten jutottak el odáig, hogy megpróbálják magukat kvalifikálni, hármuknak sikerült indulni is a futamon. Közülük kiemelkedik Lella Lombardi. Az olasz pilóta 13 futamon indult el, egyszer pedig pontot is szerzett az 1970-es években, így máig a legsikeresebb női versenyző a Forma-1-ben.

Carmen Jorda jelenleg a Forma-1-es versenyekhez legközelebb álló női pilóta, a Lotus tesztpilótája, de versenyen egyszer sem vezetett. A női Forma-1 ötletével azonban jelentősen felkavarta az állóvizet maga körül.

A korábbi GP3-as pilóta a saját Twitterére írta ki az alábbi sorokat:

szerintem egy csak nők számára indított Forma-1-es bajnokság esélyt biztosítana számunkra, hogy elérjük az álmainkat, és egyenlően szálljunk harcba – mint bármilyen más sportágban."

Ezt megelőzően egy konferencián szólalt fel a témában, ahol a következőket mondta:

nem igazságos férfiakhoz hasonlítani minket, mert sosem leszünk azonos szinten.”

Jorda kijelentéseit hatalmas sivalkodás követte. Voltak persze higgadt reakciók is, például az IndyCarban versenyző Simona de Silvestro csak annyit fűzött hozzá, hogy szerinte vannak, akik már bizonyították ennek az ellenkezőjét.

Ez olyan rossz… Szomorú, hogy ő a női versenyzők egyik legnagyobb hangja az F1 miatt"

— ezt már Christina Nielsen reagálta, aki egyébként az amerikai sportautó-széria GT kategóriáját nyerte meg az egykor WTCC-ben szereplő Alessandro Balzan csapattársaként — írja a Formula.hu.

A Renault Clio kupában szereplő, túl nagy ismertségnek nem örvendő Jade Edwards elég kemény szólt be Jordának:

Carmen, te nem leszel soha azon a szinten… ez még nem jelenti azt, hogy más nem lehet. Ez a nőszemély kínos minden motorsportban szereplő nő számára.”

A cikk végén, szavazásunkban ti is véleményt nyilváníthattok arról, hogy jó ötlet-e a női Forma-1!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére