Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jégbe fagyott egy szerencsétlenül járt kutya Szigetbecsén, de túlélte

Tóth Dalma

2016.12.12. 12:00

Nem csak Oroszországban történhet meg, hogy egy állat belefagy a vízbe. Vasárnap egy berni pásztorkutyát mentettek ki Szigetbecsén.

Egy hölgy hívta fel a Kiskunlacházi Mezőőrséget, hogy reggel óta nyüszítést és egyre erőtlenebb ugatást hall a szigetbecsei Duna-parton a nádasból. Habár ez a terület nem a Kiskunlacházi Mezőőrséghez tartozik, a szervezet munkatársai nem haboztak, elindultak a segélykérésre. Szerencsére megtalálták a hang forrását. Egy jégbe szakadt és befagyott gyönyörű berni pásztor kutyus volt az. A bejelentő már hajnal óta hallotta a sírást, úgyhogy szegény állat már jó pár órája fagyoskodhatott a jég fogságában.

Az állatmentők azonnal elkezdték a munkát, hogy mielőbb kiszabadulhasson a szerencsétlenül járt kutya. Az eb láthatólag már az ereje végén járt, úgyhogy épp jókor jött a segítség.

Lábait egyenként húztuk ki az iszapból. Fejét-nyakát és a hátulját egyszerre emelve tudtuk centiről-centire kihúzni a jeges mocsárból, míg végre egy szárazabb avarrétegre fektethettük."

– írták az állatmentők a Facebook-oldalukon.

A 13 éves kutyusnak szerencsére voltak tulajdonosai. Habár nem volt benne chip, a bejelentő időközben előkerítette a kb. 200 méterre lakó gazdákat, egy idősebb házaspárt.

A kutyus a mentés közben emelgette fejét és csillogó szemeivel nézett minket. Eszébe sem volt morogni vagy harapni. Látszott a szemein, hogy tudta, biztosan tudta, hogy érte történik mindez, rajta fogunk segíteni."

A berni pásztorkutyát a mentést követően otthonába szállították, ahol a kályha mellett melegedhetett fel. A kutyusnak szerencséje volt, hogy valaki meghallotta segélykiáltásait, és az illető nem hagyta annyiban a dolgot, azonnal értesítette a mezőőrséget.

Vigyázzatok az állataitokra ebben a hidegben, ne felejtsetek el megfelelő fekhelyet biztosítani számukra otthon is, nehogy megfagyjanak!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére