Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Irán európai beszállító lenne

888.hu

2016.01.28. 16:08

Teherán két év alatt szeretné elérni, hogy képes legyen ellátni az európai piacot cseppfolyós földgázzal.

Teherán két év alatt szeretné elérni, hogy képes legyen ellátni az európai piacot cseppfolyós földgázzal (LNG). Azonban az elemzők szerint kétséges, hogy az ország képes lenne ilyen rövid idő alatt elérnie a kitűzött célt.

Irán LNG üzemek építését tervezi, hogy két éven belül elkezdhessék a szállításokat"

– mondta Alireza Kameli az Iráni Gáz Vállalat egyik vezetője.

Az ország hivatalos adatai szerint a világ legnagyobb földgáztartalékával rendelkezik, ami közel 34 ezer milliárd köbmétert jelent. Azonban az iszlám köztársaság hiányát szenvedi a szükséges infrastruktúrának – nem úgy, mint mondjuk Katar és Oroszország.

Irán 2012-ben a nyugati szankciók miatt már egyszer elengedte a cseppfolyós földgáz beruházásainak nagy részét, amiket most, hogy a szankciók egy része megszűnt jó eséllyel felmelegítésre kerülnek.

De Teherán addig se ül tétlenül, hanem tárgyalásokat folytat Ománnal, hogy egy Perzsa-öböl alatt épülő vezetéken keresztül kihasználhassa annak LNG üzemeit. Ráadásul több európai ország cégével is folyamatos tárgyalásokat folytat lebegő LNG üzemek építéséről.

Azonban a szakértők szerint kevés az esélye annak, hogy Teherán képes lesz eléri az általa kitűzött célt két éven belül. Az energia piac már így is nagyon túltelített, ráadásul az árak is meredeken zuhannak. Ami nem könnyíti meg egy teljesen új infrastruktúra kiépítését, aminek a kiépítése alaphangon is több milliárdos befektetés.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére