Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatásos rettegõk: Trump bevándorlást szigorító törvénye "újkori rabszolgasággal" fenyeget

Nagy Gábor

2017.03.09. 23:38

Verisk Maplecroft nevû kockázatkezelési tanácsadó cég kiadott egy sivalkodó tanulmányt. Ebben az áll, ha az amerikai kormány drasztikusan megszigorítaná a bevándorlási szabályokat, akkor az alacsony képzettségû bevándorlókat foglalkoztató amerikai cégekben "újkori rabszolgaság" alakulna ki.

A cég tanulmánya szerint ennek a kockázata az amerikai mezőgazdasági, építőipari és vendéglátó szektorban a legnagyobb, mivel ezek az ágazatok függnek a leginkább az alacsony bérezésű, nem egyszer bejelentés nélkül foglalkoztatott migránsok munkájától.

A Verisk Maplecroft grafikus kimutatást is készített, mely azt mutatja, Kaliforniában például a teljes munkaerő 9 százalékát adják a bevándorlók, de Nevadában 10,4 , Texasban 8,5, Floridában pedig 6,2 százalék ez az arány.

A cég szakértői szerint a bevándorlási, illetve kitoloncolási szabályok szigorítása csak még mélyebben az illegalitásba kényszerítené e munkavállalói réteget, az amerikai-mexikói határra tervezett fal pedig az embercsempészek által követelt díjat növelné. A migránsok így még inkább eladósodnának.

Íme a liberális rettegés tanulsága: ha jönnek az illegális bevándorlók és megy a feketézés és az adókerülés – az nem baj. Viszont ha korlátozzák a bevándorlást, és ezzel csökken az illegális munkavállalók száma – az már baj. Főleg akkor, ha Trump csinálja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére