Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hihetetlen nagy káosz után elképesztõ dobogó az azeri nagydíjon

Pörge Béla

2017.06.25. 17:28

Bár a kanadai futam sem volt unalmas, az idei év legizgalmasabb versenye volt a mai.

Már a rajt sem volt sima, a két Ferrari jött ki jól belőle. Az első körökben aztán Räikkönen és Bottas összeértek, a Mercedes finn pilótája járt rosszabbul. Kvjat autója a verseny negyedénél lerobbant, jött a Safety Car.

Az igazi káosz ezután jött, hosszú körökig kint volt a biztonsági autó, kisebb megszakításokkal. Hamilton az egyik körben nagyon befékezett Vettel előtt, aki ezután dühből ráhúzta a kormányt.

A törmelék takarítása miatt jó 20-25 percre félbeszakították a versenyt.

A két Force India nagy napja lehetett volna ez a vasárnap, de Ocon és Perez ütköztek, amikor az élmezőnyben csatáztak, Perez végül nem fejezte be a futamot, Ocon hatodik lett.

Hamiton fejvédője miatt állt ki a boxba, Vettelt megbüntették. Így Ricciardo került az élre, de ami még nagyobb szó, hogy Lance Stroll a második helyre jött fel. Hamilton elé jött vissza Vettel a büntetésből, végig egy hely maradt a két autó között, a dobogóig már nem jutottak el. Massa műszaki hiba miatt esett ki az élmezőnyből, Hülkenberg pedig a falnak ütközött, de szerencsére ki tudott állni nagyobb gond nélkül.

A futam közepén tapasztalt káoszhoz képest viszonylag sima volt a vége. Ricciardo nyert, ez a Red Bull idei első sikere. Úgy tűnt, Stroll lesz a második, ám a végén nagyot menő Bottas a leintéskor, a célegyenesben megelőzte. Bottas lett tehát a második, Stroll a harmadik, de a kanadai így is ünnepelhetett, óriási eredmény ez tőle, két hete szerzett először pontot, a nyolcadik futamán pedig máris dobogóra állhatott.

Vettel a negyedik, Hamilton az ötödik helyen ért célba, így a német némileg növelte az előnyét az összetettben, így már 14 pont az előnye.

Ocon a hatodik helyre hozta be a Force Indiát, Magnussen hetedik, Sainz nyolcadik, Alonso a kilencedik, Wehrlein a tizedik lett. A futamot mindössze tizenhárman fejezték be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére