Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas tömeget vonzott a Nagy Futam

Pörge Béla

2017.05.01. 17:24

A hétfõi autós fesztiválra kilátogatók két aktív Forma-1-es pilótát láthattak a belvárosban.

Kétszázötvenezer néző tekintette meg a helyszínen a budapesti Nagy Futamot – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Valteri Bottas és Daniel Ricciardo szórakoztatták a kilátogató nézőket. Bottas vasárnap élete első futamát nyerte egy kifejezetten unalmas futamon, Szocsiban, ahol Ricciardo viszonylag hamar kiesett, így előbb elkezdhetett pakolni.

Az ötödik alkalommal megrendezett Nagy Futam délelőtti és délutáni programjában bemutatót tartott még többek között három korábbi F1-es versenyző: az eddigi egyetlen magyar Forma-1-es pontszerző, Baumgartner Zsolt, az osztrák Karl Wendlinger, valamint Timo Glock, aki jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) szerepel.

A német pilóta az esemény előtti sajtótájékoztatón megjegyezte, elismerésre méltó egy ilyen fesztivál megszervezése, hiszen a világ számos pontján, így például Németországban is nehezen tudna elképzelni egy hasonló bemutatót.

A DTM-es Nico Müller autója lángra kapott a kipufogó túlmelegedése miatt a délutáni etapban, ám a svájci versenyzőnek nem esett baja.

Gyakorlatilag a pálya minden pontján van kellő látvány és hanghatás"

— mondta Michelisz Norbert, hozzátéve, a bemutató nem a végsebességről szól, hanem arról, hogy közel hozza a nézőkhöz a versenyautókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére