Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamilton nagy küzdelemben nyert Barcelonában

Pörge Béla

2017.05.14. 15:58

A vártnál több izgalmat hozott a Spanyol Nagydíj, voltak szép elõzések, ütközések és technikai hibák is.

Sebastian Vettel jól rajtolt, a második helyről állva hagyta a mezőnyt, Hamilton tudott csak menni vele nagyjából 2,5 másodperces hátrányban. A rajt legérdekesebb része viszont nem Vettel előzése volt, hanem az, hogy Bottas akaratlanul meglökte honfitársát, Räikkonent, aki így kilökte Verstappent. Alonsónak sem jött ki a rajt, Massával koccant, így a hazai versenyén hiába indult jó helyről, nem tudott pontot szerezni, de legalább végigment, idén először.

Ezután elől beindult a taktikázás Hamilton és Vettel között, Bottas asszisztált ehhez, a többiek pedig csak messziről nézték őket.

Bottas asszisztálása később odáig fajult, hogy fel kellett tartania a friss gumikkal érkező Vettelt, hogy az eltérő taktikán autózó Hamilton hozzon kicsit a németen. Ez másfél körig sikerült Bottasnak, aztán az idei év talán legszebb előzését bemutatva ment el mellette Vettel.

Bottas autója később elfüstölt, viszont a Mercedes örülhetett, mert Hamilton megelőzte Vettelt. Kérdéses volt viszont, hogy kitartanak-e Hamilton gumijai a végéig, Vettel ugyanis frissebb abroncsokkal követte őt.

Eközben a hátsó régióban is voltak előzések, míg a két Force India a negyedik és az ötödik helyen állt, ami óriási eredmény a csapattól. Ricciardo a harmadik helyen, senkitől sem zavartatva autózott.

Hamilton gumijai nem koptak el, bár a végére már feljött Vettel, de előzni nem tudott, így végül a Mercedes taktikázott jobban, Hamilton nyert, Vettel és Ricciardo állhattak még fel a dobogóra.

A negyedik és ötödik helyre a két Force India, Perez és Ocon értek be, őket Hülkenberg követte a hatodik helyen. Wehrlein, Sainz, Kvyat és Grosjean a további pontszerzők sorrendje.

Az összetettben továbbra is Vettel vezet, az előnye viszont csökkent Hamilton előtt, már csak hat pont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére