Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha van kutyád, most vidd a Városligetbe

Horváth József György

2016.06.03. 12:58

Indul a Kutyális: egész napos kutyás programok a Városligetben.
A gazdátlan állatok befogadása és a felelős állattartás népszerűsítése céljából egész napos kutyás programot rendez vasárnap a Városligetben a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, valamint a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány.

A Kutyális elnevezésű programot a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatánál lévő állatok gazdához juttatása és a felelős állattartás elősegítése érdekében először 2013-ban rendezték meg. Idén azonban a kutya és a gazdájának kapcsolata, valamint az olyan segítő ebek állnak majd a programok középpontjában, mint a mentőkutyák, a katasztrófavédelem és a HEDDTECH (Hungarian Explosive Detection Dogs) kábítószer- és robbanóanyag kereső kutyái.

Az egész napos programon többek közt kutya-gazdafotózással, robbanóanyag kereső kutyák bemutatóival, kutyadiétás tanácsadással, kutyaoktató programokkal, állategészségügyi konzultációkkal és mikrocsip-ellenőrzéssel várják a látogatókat, de az ebek és gazdáik számos vetélkedőben is összemérhetik tudásukat. Ezen a napon indítja el továbbá a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány a nagy kutyamentés elnevezésű akcióját is, amellyel többek közt az ivartalanítás fontosságára figyelmeztetnek.

Mint írják, Magyarországon a kutyáknak csupán 5-10 százaléka van ivartalanítva, pedig egy kan és egy szuka kutya ivartalanításával a szakértők számításai szerint hat év alatt akár 67 000, jó eséllyel kóbor, gazdátlan állattal lehetne kevesebb az utcákon.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére