Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha gyereket akarsz, ne piálj

Bokor Gábor

2016.09.02. 15:08

A legújabb kutatás szerint drasztikusan romlik a teherbe esés esélye, ha egy nõ komolyabb mennyiségû alkoholt fogyaszt.

Dán kutatók a napokban hozták nyilvánosságra az első igazán nagy kutatás eredményét arról, hogy az alkohol fogyasztása milyen hatással van a nők szervezetére.

Több mint hatezer 21 és 45 év közötti nőt vizsgáltak, akik párkapcsolatban éltek és gyermekvállalásra készültek. Mindegyiküket arra kérték, hogy jegyezzék fel azt, hogy miből és mennyit isznak.

A kutatók azt fedezték fel, hogy azok a nők, akik heti 14 egységnyi alkoholnál kevesebbet fogyasztottak, nem változott a teherbeesésük esélye. 

A kutatók szerint egy egységnyi ital 12 gramm alkoholt tartalmaz. 

Azonban, ha egy nő a fent említett mennyiségnél többet vitt be a szervezetébe, rohamosan romlottak a gyermekvállalási esélyei. Amennyiben valaki egy héten belül több mint két üveg bort kortyolt el, 18 százalékkal romlott a teherbeesés sansza. Tapasztalataik szerint ötből egy nő ebbe a kategóriába esett bele. 

A hölgyeknek kerülni kéne az alkohol fogyasztását, amennyiben gyereket terveznek" 

– áll a jelentésben. 

A kutatók szerint csak úgy lesz biztos a teherbe esés, és csak úgy csökkenthető az elvetélés esélye, ha a leendő anyuka felhagy az alkoholfogyasztással már a gyerektervezés után közvetlen. 

A kutatást vezető Ellen M. Mikkelsen elmondta, a következő nagy projektje az lesz, hogy megvizsgálja, hogyan változik a férfiak nemzőképessége az alkoholfogyasztás hatására. 

(Broadly

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére