Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Ha a lány eszméletlen, akkor megerõszakolhatod"

Sümeghi Lóránt

2016.04.28. 08:58

Az amerikai Oklahoma államban felfoghatatlan bírósági ítélet született egy megerõszakolással kapcsolatban.
OKLAHOMA, 8:58

Az amerikai Oklahoma államban felfoghatatlan bírósági ítélet született egy megerőszakolással kapcsolatban. 

Felmentette az oklahomai bíróság azt a 17 éves srácot, aki autójában orális szexre kényszerített egy 16 éves lányt, aki eszméletlenre itta magát. A jármű hátsó ülésén ülő szemtanú szerint a lány már az aktus előtt is rosszul volt, ugyanis a saját lábán még csak a kocsiba sem tudott beülni.

Azonban a bíróság szerint a DNS vizsgálattal igazolt aktus nem merítette ki a nemi erőszak bűncselekményét. Indoklásuk szerint ugyanis nem tekinthető erőszaktevésnek az, amikor az áldozat alkohol következtében eszméletlen állapotban szexuális aktusba "keveredik". Az ítélet széles felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban, ugyanis a szakértők áldozathibáztatással és teljes körű szakmaiatlansággal vádolják az oklahomai bíróságot.

A lányt egyébként a megerőszakolás után kórházba kellett szállítani, ahol az alkoholmérgezés kezelése mellett, kötelező egészségügyi és DNS vizsgálaton esett át, ahol a száján kívül több helyen is megtalálták a 17 éves fiatal által hagyott nyomokat. A fiú ügyvédje szerint

semmilyen nyom nem utalt arra, hogy erőszak által jött volna létre az orális aktus."

Azonban nemcsak a lány ügyvédje, hanem egy függetlenül felkért igazságügyi szakértő is kifejtette, hogy elemi torzítás jellemzi az oklahomai jogértelmezők tevékenységét, ugyanis aki eszméletlen állapotban van, azt csak kényszeríteni lehet valamire, hiszen önerejéből amúgy cselekvésképtelen. Értesülések szerint a megosztó ítélet nem fog precedensként szolgálni a jövőben.

(Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére